El CAP es mou

L’exercici físic té un impacte molt positiu en el nostre benestar. Per aquest motiu, el nostre centre compta amb diverses activitats per promoure’l tant a nivell intern com extern.

Setembre 2018: Nous tallers al CAP Vallcarca-Sant gervasi

Un clàssic de la salut comunitària

Un dels nostres primers tallers de salut comunitària va ser el tai-txi per reduir caigudes en la gent gran. El més nou és la marxa nòrdica per adults, incorporada aquest mateix any. La promoció de l’activitat física per a millorar la qualitat de vida dels nostres usuaris ha estat un dels eixos de la salut comunitària del nostre CAP.

Beneficis de l’activitat física

És important fer exercici i acumular un mínim de 30 minuts al dia, almenys 5 dies per setmana. Una activitat física regular i té un impacte positiu en la nostra salut física i mental. Per exemple: millora les malalties cardiovasculars i respiratòries, el dolor, redueix el risc de caigudes en gent gran i el greix corporal, ajuda a frenar l’osteoporosi… I també afecta a la nostra ment: ens ajuda a concentrar-nos millor i millora la depressió i l’ansietat.

Si et fa mandra començar, fesho en companyia: apunta’t a un curs o demana a amics o familiars que t’acompanyin.

Com em puc apuntar als tallers?  

  • Al setembre comencem un nou curs al CAP Vallcarca-St.Gervasi. Els trobaràs tots en aquest enllaç: Clica aquí. Per a la inscripció, demana informació als teus professionals sanitaris de referència.
  • A més, els centres cívics compten amb una àmplia oferta: des de ball a caminades. Consulta la programació al web de l’Ajuntament de Barcelona.
  • A més, El Coll-Vallcarca-Els Penitents compta amb una guia que recopila totes propostes saludables d’entitats de la zona.

Centre saludable

El nostre CAP també promou els hàbits saludables de forma interna. L’equip compta amb classes de Pilates i marxa nòrdica. A més tenim una bicicleta estàtica i una taula de ping-pong a la sala de descans i una bicicleta elèctrica per fer domicilis. Tot plegat forma dels beneficis per a treballadors i treballadores del nostre programa de responsabilitat social.


Mercè Aguilar Antón, Comunicació Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi / Twitter: @aprimariavsg


Informació addicional d’interès a:

Xarxa de centres cívics de Barcelona

Guia d’Activitats saludables al Coll-Vallcarca i els Penitents