Activitats programades al CAP El Remei durant el 2020

Al CAP El Remei apostem per la formació dels nostres usuaris en tallers, xerrades o sessions que puguin aportar beneficis en la qualitat de vida.

AVÍS: Algunes activitats programades han sigut suspeses i/o ajornades per la COVID-19. Us mantindrem informats tan bon punt es pugui reprendre l’activitat habitual.


Des del CAP El Remei estem convençuts que més enllà de les visites agudes o els controls de crònics, són els tallers per adquirir bons hàbits, les pautes d’actuació per millorar malalties, les xerrades, la presència d’un pacient expert, els consells… són totes les  fórmules que volem potenciar i convidar-vos a assisitir.

En aquest número us volem presentar tota la programació que hem fet, estem fent o farem durant aquest 2020. Aquestes activitats han estat en molts casos escollides a petició popular, ja que ens agrada donar veu al nostre usuari per saber què us agradaria aprendre, com actuar davant de… o què voleu fer per millorar el vostre benestar. Uns bons exemples serien els tallers que ja hem portat a terme sobre l’ennuegament en nens i adults o el de cuina saludable per perdre pes. Altres decidim repetir-les any rere any, per la bona acollida i gran demanda que mostra la població. És el cas de la patologia d’esquena, que imparteix la fisioterapeuta Cristina Molas que, a part de la seva activitat no finançada al CAP, també es mostra molt receptiva i disposada a participar i ajudar en la prevenció a partir d’aquests tallers.

La proposta d’activitats ha estat escollida a petició popular, tenint en compte les preferències dels nostres usuaris.

Activitats 2n semestre 2020

Tot i que algunes de les propostes que us presentem ja s’han realitzat o s’estan fent paral·lelament a la sortida d’aquesta revista, encara n’hi ha que poden ser del vostre interès i que estan obertes a apuntar-s’hi. Serien preferentment les activitats que us proposem de cara al segon trimestre d’enguany:

  • Els tallers de prepart, de postpart, de menopausa i de salut sexual i reproductiva. Oberts a tota la població i a la incorporació de noves candidates, tenen la peculiaritat que es fan grups específics per a dones amb dificultat idiomàtica. Aquests tallers els fem amb col·laboració amb el projecte ASSIR i en aquest darrer cas, juntament amb una de les nostres llevadores, hi participa la nostra mediadora Anissa Lamzabi.
  • Els tallers de suport vital bàsic és una altra proposta que anem fent i que té una gran acollida. Els fem conjuntament professionals sanitaris del CAP i personal de la Creu Roja.
  • Taller de peu diabètic i patologies del peu, impartit pel nostre podòleg Ferran Mora.
  • I per acabar, tot i que el començarem ja el gener del 2021, tornarem a fer el taller amb pacient expert per deixar de fumar que, un any més, encapçalarà la Mireia Gallés i que té, a part d’una gran demanda i acollida, uns grans resultats en les edicions que el precedeixen.

Com us podeu apuntar?

En tots els casos us podeu apuntar al taulell principal, on també podeu traslladar al personal d’atenció a l’usuari qualsevol suggeriment sobre què us agradaria que impartíssim així com sol·licitar entrar en llista d’espera en els tallers on s’han exhaurit les places disponibles o d’altres ja realitzats en previsió que es repeteixin en el futur.

Més informació: www.eapvic.org


Mireia Gallés, Infermera i Responsable d’Educació grupal. Twitter: @EAPVIC

Data publicació: Abril 2020


Pots descarregar aquest article en format PDF: