10 anys amb les persones grans

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec fa 10 anys que porta a terme els projectes “Baixem al carrer” i “Acompanyament a la gent gran”, per lluitar contra l’aïllament a casa i la solitud no volguda.

Al Poble Sec hi ha moltes persones grans que es troben soles, i, tot i que no les veiem, moltes viuen atrapades a casa seva, perquè necessiten cadira de rodes i no tenen ascensor. La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec porta a terme projectes per fomentar l’envelliment actiu, les relacions intergeneracionals i interculturals i el voluntariat i bon veïnatge.

“Baixem al carrer” és un voluntariat amb persones grans que es troben aïllades a casa seva per problemes de mobilitat i/o per barreres arquitectòniques al seu domicili. Amb l’ajuda dels voluntaris, un cop a la setmana en sortides individuals i grupals, surten a passejar, visiten museus, van al teatre, fan tallers artesanals, de memòria, d’activitat física adaptada… En aquest moment surten 36 persones.

“Acompanyament a la gent gran” és un voluntariat a través de visites setmanals, per tal d’aportar companyia, conversa, sortir a passejar o a participar en activitats, establint un vincle emocional bidireccional. Actualment els voluntaris acompanyen a 40 persones.

A més, la persona gran pot participar en les trobades quinzenals de “Les Cosidores” o les trobades intergeneracionals “Compartim Poble-sec”, amb infants, joves i persones adultes del barri.

Tant el Diagnòstic de Salut del Poble-sec 2018 com l’Agència de Salut Pública de Barcelona avalen que les persones grans participants obtenen una millora en la seva salut percebuda i minoren l’ansietat i la depressió.

Gràcies a la tasca de les persones voluntàries, aquestes persones grans tornen a gaudir del seu barri de nou. Moltes gràcies!


Data publicació: Abril 2020


Pots descarregar aquest article en format PDF: