Banc Solidari al CAP Les Hortes

El Banc Solidari del CAP és un servei totalment gratuït, adreçat a la reutilització del material ortopèdic per ajudar a la gent que ho necessiti del barri.

Al CAP Les Hortes tenim un petit estoc de cadires de rodes, caminadors i crosses, per tal de poder ajudar a aquelles persones del barri que ho necessitin de manera puntual, perquè tinguin dificultats de moviment.

Així, per un ús temporal no cal fer una compra i l’usuari se’n beneficia sense haver de fer cap despesa econòmica.

El Banc Solidari del CAP funciona gràcies a la donació d’usuaris que generosament cedeixen aquell material que ja no necessiten, i que pensen que altres persones se’n poden beneficiar de la seva reutilització. Volem seguir millorant el servei amb la compra de material nou per tal d’ampliar l’oferta als nostres usuaris.

Malgrat els temps actuals de pandèmia intentem mantenir al màxim aquest servei, encara que hem canviat una mica el circuit.

Qui es pot beneficiar?

Qualsevol usuari del CAP que ho necessiti temporalment.

Durant quant de temps es podrà utilitzar?

En principi es fa un préstec per un mes, amb possibilitat de fer pròrroga. La idea és que es retorni tan aviat com no es necessiti, per tal que un altre usuari en pugui fer ús.

Com ho puc demanar?

Degut a les mesures actuals per la crisi sanitària del coronavirus hem canviat el circuit. Podeu:

  • Trucar directament al CAP al 933 24 91 00, de 8h a 20h.
  • Enviar un correu electrònic a salut@capleshortes.cat, donant el vostre nom, telèfon de contacte i el material que necessiteu.
  • Directament al personal que us atengui: medicina, infermeria, treballadora social, personal d’atenció a l’usuari.

Quins tràmits cal fer?

  • Un cop us heu posat en contacte amb el Banc Solidari, cal anar presencialment (l’usuari o algú en nom seu) al mateix CAP Les Hortes en horari d’atenció al públic per recollir el material en préstec.
  • Es farà un contracte de lloguer i es podrà accedir a l’ajuda tècnica de què es disposi.
  • No cal fer cap abonament econòmic, només se us demanarà el DNI per tal d’omplir la fitxa corresponent i fer el compromís de bon ús i retorn.

Si voleu fer una donació, podeu utilitzar les mateixes vies de contacte.

En el cas que al CAP no tinguéssim el material que necessiteu us podeu adreçar al Banc Solidari de Material Ortopèdic, un servei municipal. En el moment d’escriure aquest article el servei presencial resta aturat fins a nou avís. Funciona amb cita prèvia.

La solidaritat entre les persones és el que mou el món. Gràcies per col·laborar en aquest projecte!


Laura Valdés, Infermera EAP Poble Sec – CAP Les Hortes / Twitter: @CAPLesHortes

Data publicació: febrer 2021


Pots descarregar aquest article en format PDF: