IV Oncocursa del Remei

Per 4rt any consecutiu s’ha fet aquesta cursa i caminada popular i solidària on tots els beneficis van a parar a l’associació Osona Contra el Càncer. Tot i que ja han passat uns quants dies, volem recordar-ho a la nostra revista ferSalut.

La 4a edició de la cursa solidària

Va ser l’any 2016 quan uns quants professionals del CAP van participar a una oncotrail de Girona. Van tornar tan entusiasmats que van decidir reunir a tot l’equip per proposar que des del CAP podíem organitzar una activitat semblant amb benefici per Osona contra el càncer. I tot l’equip va mostrar-se il·lusionat amb la idea. Aquell mateix 2016, vam fer la primera experiència i, de manera ininterrompuda, aquest any ja hem celebrat la 4a edició d’aquesta cursa i caminada solidària en benefici d’Osona Contra el Càncer.

Aquest any el cel es llevava amenaçador. Ja des de primera hora (encara fosc) els organitzadors preparàvem les diferents carpes, entrepans i tot el necessari per tal que la jornada fos un nou èxit. Però no les teníem totes. Els llamps, trons i alguna gota feien presagiar el pitjor. Però la gent anava arribant i ni la pluja que va començar a caure a les 9 h del matí ens va parar. 437 inscrits van participar d’una nova jornada que finalment es va celebrar sense cap incident. La pluja va desaparèixer al cap de pocs minuts de començar i no va tornar a ploure fins que l’acte ja estava acabat i tot endreçat.

Amb aquest acte volem potenciar la realització de la pràctica de l’esport i alhora recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts amb càncer i els seus familiars.

3 modalitats, apte per qualsevol persona

L’oncocursa va tenir diferents modalitats per adaptar-se a tots els participants:

1- Una CAMINADA de 6 km amb un desnivell acumulat de 88 metres per camins, pista i un petit tros d’asfalt. Recorregut planer, fàcil, apte per qualsevol persona de qualsevol edat. Ideal per fer-la en família.

2-Una CAMINADA de 10 km amb un desnivell acumulat de 102 metres per camins, pista, algun corriol i algun petit tros d’asfalt amb pujada a l’ermita de Sant Roc, passant per Sant Andreu de Gurb. Amb un punt d’avituallament a Sant Roc.

3- Una CURSA de 14 km amb un desnivell acumulat de 356 metres en un circuit per camins, pista, asfalt, corriols i trialeres amb pujada a l’ermita de Sant Sebastià. Recorregut de dificultat moderada, apte per qualsevol persona suficientment preparada per poder assolir la distància i el desnivell acumulat. Amb un punt d’avituallament al cim de l’ermita.

6.000 € recaptats, 6.000 gràcies

La solidaritat d’aquest País no té preu i, un any més, molts patrocinadors i comerços van col·laborar, de manera que tots els participants van poder ser obsequiats amb un entrepà, fruita, aigua i una bossa amb obsequis. També van fer possible que es pogués fer un sorteig entre els inscrits amb diversitat d’obsequis de diferents empreses col·laboradores.

Jornades com aquesta ens fan especial il·lusió, permeten que participem tot l’equip i ens engresquen a voler repetir. Per tant, ja fa dies que estem pensant en la propera Oncocursa i que per molts anys, els que hem participat d’aquesta més els que es vagin apuntant cada any, podem gaudir junts d’aquesta jornada tan especial.

Jornada exitosa que va permetre l’entrega d’un xec per valor de 6.000 € recaptats destinats a Osona Contra el Càncer.


Data publicació: Novembre 2019

Informació addicional d’interès: Equip d’Assistència Primària Vic S.L.P.