Un any més… Esmorzars Saludables!

Durant el mes de novembre i desembre, els residents de la Residència Estimia ens han brindat l’oportunitat de preparar-nos cada divendres, durant 6 setmanes, un esmorzar saludable per començar bé el dia.

La Residència Estimia

Residència ubicada just al costat del CAP Sarrià, fet que ens ha permès conèixer-la ben de prop. Actualment té 30 residents amb discapacitats diverses, tots ells però molt dependents per totes les activitats de la vida diària, motiu pel qual han hagut de ser institucionalitzats. Alguns d’ells tenen un bon suport familiar, altres no, però tots ells són molt estimats, i Estimia s’ha convertit en casa seva i en la seva família.

No podem oblidar que darrere aquesta discapacitat hi ha un enorme i incansable lluita, amb un esperit de superació dia rere dia que els honora, i que sovint no es reconeix perquè el que continuem veient des de fora és la discapacitat.

Sovint ens adrecem a aquest col·lectiu com a persones amb discapacitat, perquè física o mentalment pateixen certes mancances i dificultats. Però hauríem de fer un incís en qui són: PERSONES.

Edició 2019 dels Esmorzars Saludables

Aquest serà el 3r any que hem emprès un projecte conjunt, perquè els residents d’Estimia volen donar-se a conèixer a la població de Sarrià per les seves capacitats, trencar barreres i fer-se visibles als nostres ulls amb una de les tantes coses que poden i saben fer.

Durant 6 divendres, fins a mitjans de desembre, ubicats a la planta baixa del CAP Sarrià, ens han ofert un esmorzar saludable que ells preparen, compost per un suc de fruita natural Romantics®, un iogurt de La Fageda® i una barreta de cereals. Perquè creiem que l’alimentació és molt important per la salut, i començar amb un bon esmorzar pot ser una bona manera de començar un bon dia.

Els guanys obtinguts seran per fer una activitat conjunta, com fer esport, però també tenen un guany individual, com permetre’s una petita il·lusió per a ells o per a la seva família que tant els ha regalat.

Hem de dir però que, amb l’experiència dels anys anteriors, el gran regal és per nosaltres, en permetre’ns vèncer manies i prejudicis i aprendre a mirar-los als ulls veient les seves capacitats per damunt de les seves discapacitats.


Dr. Anna Gaspà, Metgessa de família EAP Sarrià, Vallvidrera i Les Planes / Twitter: @CapSarria

Data publicació: Novembre 2019