Com et beneficia el nostre compromís amb la Responsabilitat Social

Des de 2011, el CAP Vallcarca-Sant Gervasi forma part de Pacto Mundial, la iniciativa de les Nacions Unides per impulsar la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a tot el món. Però, què és la RSC i com t’afecta?

La RSC és important per al nostre CAP, perquè és important per a les persones. D’una banda, la RSC cerca reduir els impactes negatius d’institucions i empreses: la contaminació i la dificultat per conciliar la vida laboral i personal en són dos exemples clàssics.

D’altra banda, també té com a objectiu maximitzar els impactes positius de les entitats. És a dir, aconseguir que les coses que fan (i sobretot com les fan) beneficiïn a la comunitat; o almenys, a aquells sectors de la societat que es vegin més afectats per l’activitat de l’entitat.

Com reverteix en la comunitat

Veiem dos casos pràctics d’aquests dos vessants de la RSC que afecten directament a les persones usuàries, perquè s’entengui millor:

  • Reduir impactes negatius: el nostre CAP és un punt de reciclatge de radiografies. Les radiografies tenen components molt contaminants, però a vegades són necessàries pel diagnòstic. Per això, si una persona decideix desfer-se’n d’una, la pot portar al nostre CAP perquè sigui tractada de forma segura pel medi ambient.
  • Maximitzar impactes positius: treballem per a la salut, més enllà de la consulta. Volem empoderar a les persones en relació amb la seva salut, perquè siguin més autònomes i tinguin més benestar. Per fer-ho, treballem en xarxa amb el territori. Un bon exemple és l’Escola de Salut de les persones grans, que fem conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi i d’altres entitats de la zona. Compartim coneixements i recursos per tal d’arribar a més persones. L’Escola de Salut de les persones grans va ser escollida per Pacto Mundial per formar part del recull de bones pràctiques per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en el 4t aniversari dels ODS al setembre.


Comissió de Responsabilitat Social, Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi / Twitter: @aprimariavsg

Data publicació: Novembre 2019


Informació addicional d’interès:

Responsabilitat social. Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi

Memòria i documents d’interès. Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi

Setmana dels ODS. Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi