Temps lliure? Gaudeix al Poble-sec!

Al barri comptem amb una gran oferta d’activitats de tota mena i per a tothom: dedicar el temps lliure a les activitats que més ens agraden també és salut!

La salut saludable

És en els moments en què ens manca la salut  quan ens adonem que amb el suport dels més propers del nostre entorn és molt més fàcil sortir-se’n de qualsevol situació.

És per això que comencem a realitzar les anomenades Prescripcions Socialsfomentant participar en les activitats comunitàries a més de donar consells per tal de mantenir-se actiu de manera saludable, buscant aquelles activitats de lleure que més ens satisfacin per tal de poder combatre l’estrès a  alliberar-se del pes de la feina: sortir amb els amics, realitzar activitats, respirar aire net al parc, o simplement, gaudir no fent res, valorar-se a un mateix, acceptant el que un és, sens dubte, suposa el pas més important a fer. I és en això on volem fer èmfasi, en el lleure saludable.

També volem informar que volem iniciar un concurs de fotografia, perquè els nostres usuaris ens ensenyin amb una imatge, que és per ells un moment de salut no relacionat amb cap tractament ni centre mèdic.

La salut no es tracta de l’accés a professionals i infraestructures sanitàries, sinó en millorar la qualitat de vida com a mesura de prevenció.

Programa Activa’t! També al nostre barri

Quan sortim a passar-ho bé amb amics i la família els mals són menys potents i, fins i tot, en moments ens oblidem del que patim, i això també és salut.

Tenim la sort que el nostre barri està ubicat en una zona privilegiada de Barcelona, ben a prop tenim accés a diferents rutes que ens endinsen en els parcs i boscos de la ciutat, on es realitzen activitats gratuïtes per a tothom.

Al districte de Sants-Montjuïc trobem un total de 6 itineraris senyalitzats i adequats per a totes les edats que recorren gran part de la muntanya de Montjuïc, i estan emmarcades dins el programa “Activa’t als Parcs” per part de l’Ajuntament de Barcelona, i que vol fomentar tant l’activitat física de forma saludable, com les relacions interpersonals. Concretament al nostre barri hi tenim el Parc del Mirador.

Sempre amb l’objectiu de promoure la millora de la mobilitat de les articulacions del cos, millorar l’equilibri corporal i activar la circulació cardiopulmonar i tot això sense adonar-se’n, ja que es realitza de forma natural i amena.

Volem també recordar que al CAP es realitzen les CAPminades, on cada divendres es fa una caminada pel barri en companyia de la Montse, la nostra infermera. Aquesta activitat està oberta a tothom, amb un únic requisit: voler passar-s’ho bé durant una estona, coneixent a veïns i veïnes, i formant, com ja ens hi hem trobat, noves amistats que perduren en el temps.

Altres propostes que també són salut

No tot el que es considera saludable ho hem de relacionar amb l’activitat física.

Llegir un bon llibre, anar al cinema, dibuixar, pintar, cosir… És a dir, desenvolupar la creativitat interior de cadascú de nosaltres, també s’emmarca dins els anomenats hàbits saludables.

En aquest aspecte, al barri també comptem amb diferents entitats obertes als veïns, on es realitzen diferents activitats:

  • Centre Cívic El Sortidor, on es realitzen moltes activitats dirigides a tota la família. Recentment s’ha dut a terme la dotzena edició dels Tallers Equilibradament.
  • La Colla de Castellers del Poble-sec.
  • Escoles i associacions esportives, socials i culturals, etc.

Podeu consultar al web de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec les diferents entitats, més d’un centenar, que ofereixen una àmplia oferta d’activitats, que van des de l’activitat física, el plaer de la lectura o el ball, la música i la dansa.

Com ja hem comentat, les relacions interpersonals ens ajuden a mantenir una bona salut. No ens hem de tancar en nosaltres mateixos, mai sabem quan podem trobar a aquelles persones que ens puguin donar allò que podem trobar a faltar.

Intentem crear un món millor entre tots que permeti gaudir a tothom d’una bona salut.


Albert Planchuelo, Infermer CAP Les Hortes – EAP Poble Sec / Twitter @CAPLeshortes / Facebook: CAP Les Hortes

Data publicació: Juliol 2019


Informació addicional d’interès:

Coordinadora d’entitats Poble Sec

Programa Activa’t al Parc del Mirador

Programa Activa´t als parcs