Programa “Ei, Tornem-hi” a Centelles i Balenyà

Enguany se celebra la 11a edició a Centelles i la 8a edició a Balenyà del programa “Ei, tornem-hi?”, per celebrar l’arribada del bon temps i aconseguir crear hàbits saludables.

T’apuntes a caminar?

“Ei, tornem-hi?” és un programa de promoció de la salut adreçat a tota la població amb l’objectiu d’animar a practicar activitat física a totes aquelles persones que no en realitzen.

S’organitzen 2 caminades per setmana, d’una hora aproximadament:

  • Caminada per un circuit pel poble, amb la possibilitat de fer un recorregut petit de 20 minuts. Per aquelles persones que s’inicien en l’hàbit de caminar.
  • Caminada de descoberta de l’entorn, pels que ja caminen una mica més.

Les persones que per motius de salut només poden fer el primer recorregut, caminen l’estona que poden. Alguns fan uns 2 km, altres en caminen 3 km, i altres tots 5 km. Val a dir que molts dels participants que inicialment comencen fent 2 km, acaben fent-ne 3 o fent-los tots 5.

L’experiència ens diu que hem aconseguit crear l’hàbit: la gent s’organitza, fa grups i surt a caminar tot l’any.

Tots els participants porten una samarreta de color taronja llampant amb les lletres estampades “Ei, Tornem-hi?”, que aquest estiu 2019 alegraran els nostres carrers.

A més a més, a tots els participants, diàriament se’ls hi entreguen uns números per participar en el sorteig d’un cap de setmana per a dues persones. És una manera de premiar i alhora estimular a la participació. Com més números es tinguin, més probabilitat de què toqui!

Enguany ja comptem amb un total de 50 inscrits a Centelles i 128 a Balenyà, des dels 4 anys (l’inscrit més petit) fins als 87 anys (la participant de més edat), acompanyats per uns 6/7 monitors voluntaris, també del regidor de Salut i alguns treballadors de l’EBA.

L’edició del programa es clou al voltant d’una taula, tot menjant un entrepà de botifarra a la brasa, passant fotos de les sortides, fent fotos del sopar i amb el sorteig ja esperat a veure a qui li toca el premi (un cap de setmana per a dues persones).

Hem iniciat aquesta primavera amb algun plugim, i algun dia s’ha hagut d’anul·lar, però tot marxa amb bona avinença, ganes i molt bon humor.

Gràcies a tots!


Lourdes Tuneu i Cruells, Responsable Salut Comunitària EBA Centelles / @EbaCentelles

Data publicació: juliol 2019