La targeta sanitària europea

En època de vacances tots tenim ganes de viatjar i conèixer nous països, i cal pensar que a la nostra maleta no hi pot faltar un element indispensable que ens cobreixi en cas d’imprevistos: una assegurança de salut.

Si viatgem per Europa i a Catalunya estem cotitzant o bé som beneficiaris a la seguretat social, podem sol·licitar la Targeta Sanitària Europea, la TSE. Aquesta targeta ens servirà per acreditar-nos si necessitéssim rebre assistència sanitària urgent.

És vàlida a molts països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República  Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

La finalitat de la TSE és únicament per les urgències que sorgeixin en el moment del viatge.

La TSE cobreix als viatgers desplaçats amb les mateixes condicions que els residents al país. En cas que ens cobressin alguna quantitat aquesta no seria reemborsable.

Si el nostre destí no es cap d’aquests països, hem de mirar si existeix un conveni bilateral entre Espanya i on anem. En el cas que no estigui inclòs a cap dels dos supòsits una opció recomanable és la contractació d’una assegurança privada.

Si la finalitat del nostre viatge és rebre assistència sanitària, aquesta no serà vàlida. En aquests casos la Seguretat Social ha d’emetre un altre tipus de certificat.

Recordeu que sempre hem de marxar de casa ben equipats i viatjar molt segurs. A l’hora d’organitzar un viatge, hem de pensar en tots aquells petits detalls que ens puguin jugar una mala passada i que no ens permetin gaudir d’allò que fa temps que estem esperant. Que els imprevistos de salut no siguin motiu per no fruir al màxim! Evitem mals majors i despeses no previstes… d’aquí la importància d’una bona organització!

I ja sabeu, des de la Unitat d’Atenció al Ciutadà d’Albera Salut us podem informar i resoldre dubtes.

Bones vacances!!!


Sara Argelés, Secretària de Gerència Àrea d’atenció a l’usuari  i comunicació Albera Salut / @AlberaSalut

Data publicació: juliol 2019


Informació addicional d’interès:

Seguretat Social. Sol·licitut i renovació TSE

Si viatges, pensa en la teva salut. Revista FerSalut.

1 Trackback / Pingback

  1. Certificat COVID digital. Viatja segur per Europa – ferSalut

Comments are closed.