Pioners en qualitat, CAP Vallcarca-Sant Gervasi

L’Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi som el primer CAP en aconseguir l’acreditació de qualitat EFQM. És la primera vegada que ens sotmetem a aquesta avaluació i hem rebut la qualificació de bronze en el sector sanitari.

Per què aquesta acreditació?

L’aposta per la millora continuada és una característica essencial del nostre model de gestió. Per tal de seguir avançant en aquest camí de forma sistemàtica, la comissió de Qualitat va considerar profitós obtenir un segell que reconegués la feina feta i ens ajudés a identificar possibilitats de millora.

En 2015 vam obtenir l’acreditació de qualitat del Departament de Salut i donat que aquesta es basa en el sistema EFQM, vam decidir apostar per la mateixa via.

Què és l’EFQM? És un índex reconegut a escala internacional d’empreses que cerquen l’excel·lència de forma sostenible. El nostre CAP va obtenir el segell en desembre de 2017 i és l’únic centre d’atenció primària amb aquesta certificació de qualitat.

Una aposta de futur

En aquesta primera avaluació hem estat reconeguts amb la qualificació de bronze en el sector sanitari amb més de 350 punts. En l’informe resultant de l’avaluació s’han destacat els bons resultats en salut, el valor afegit als usuaris i l’impuls a la creativitat, la innovació i un futur sostenible. Aquest reconeixement ens anima a seguir treballant per millorar dia a dia.

Com hem arribat fins aquí?

El nostre equip compta amb una comissió de qualitat formada per membres de tots els estaments del centre, inclosa la direcció. Aquest grup ha estat l’encarregat de liderar el procés, que ha implicat un any i mig de treball. En un primer lloc es va dur a terme una autoavaluació de tots els processos, per detectar bones i males pràctiques. Un cop identificades les oportunitats de millora, es van optimitzar els circuits i es va tornar a avaluar els resultats. Finalment, una empresa externa especialitzada, va realitzar una avaluació independent.


Joan Corbera, Metge de Família Atenció Primària Vallcarca–Sant Gervasi @aprimariavsg


Informació addicional d’interès:

FQM Global Excellence Index