La Meva Salut i Canal Pacient: les noves tecnologies al nostre abast

Sovint es comenta que en un món tan digitalitzat, les visites i les activitats al CAP es podrien fer d’una altra manera. Aquí els n’expliquem una.

La Meva Salut

El Departament de Salut ha estat treballant durant molt de temps en una plataforma on els pacients puguin consultar la seva informació sanitària però que alhora aquesta informació estigui ben protegida. La Meva Salut els ofereix aquest servei. Poden consultar les visites que tenen programades a centres públics, els resultats de proves (anàlisi, espirometries, informes d’alta…) i també es poden descarregar la seva recepta electrònica.

Per poder fer ús d’aquesta eina, cal passar per la Unitat d’Atenció al Ciutadà on se’ls entregarà un document que hauran de signar. Un cop fet aquest tràmit, s’introdueixen les seves dades al sistema que genera automàticament una clau per poder accedir a aquesta plataforma. Aquesta clau és provisional, l’hauran de canviar el primer cop que hi entrin. A partir d’aquí, poden consultar lliurement el que els sigui interessant.

Canal Pacient

Pot ser que alguns de vostès ja disposessin d’un servei de missatgeria directa amb els seus professionals sanitaris fa un temps. Aquest servei es va aturar durant uns mesos per poder-lo adaptar a La Meva Salut, per complir amb els estàndards de privacitat i qualitat que ofereix la plataforma del Departament de Salut. Ara, des de La Meva Salut, un cop tinguin signada l’autorització, vostès hi podran accedir.

Des del Canal Pacient vostès poden demanar visita amb infermeria o medicina, o enviar un missatge. Aquesta acció queda programada en l’agenda del professional sanitari, de manera que sempre serà visible per a ells. El que no poden esperar és la immediatesa, sovint hi haurà una demora de 24 hores entre el missatge enviat i la resposta del professional. Però així poden evitar desplaçar-se. Segons el que consultin, es podrà resoldre o potser es generarà una visita. Els animem a provar-ho.

El Canal Pacient és un sistema de missatgeria entre usuaris dels nostres centres i els seus professionals sanitaris.

A www.capsarria.com vostès poden trobar un tutorial per activar-se el Canal Pacient des de La Meva Salut.


Informació addicional d’interès:

CatSalut. La Meva Salut

CAP Sarrià. Tràmits. La Meva Salut

CAP Sarrià. Canal Pacient a La Meva Salut