Prevenció de càncer de còlon i recte

Programa de prevenció precoç per a dones i homes de 50 a 69 anys als barris de Vallcarca i Sant Gervasi.

Programa de detecció precoç

Aquest tipus de càncer és dels més freqüents a partir dels 50, tant en dones com en homes i no acostuma a provocar molèsties fins que no es troba avançat. És per això que la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un dispositiu per detectar-ho en persones que encara no mostren símptomes.

El programa consta d’una senzilla prova, que es recull a una de les farmàcies participants i que es pot realitzar a casa per comprovar si hi ha restes de sang a les deposicions. A la nostra zona, l’anàlisi el durà a terme l’Hospital Vall d’Hebron. El resultat es comunicarà per correu o telèfon passades unes setmanes.

Com s’hi participa?

El programa s’aplica per barris i contempla fer la prova cada dos anys, pel que es posa en contacte per carta amb les persones incloses. A Vallcarca i Sant Gervasi aquesta carta es va enviar al setembre. Si viviu aquests barris, teniu entre 50 i 69 anys i no heu rebut la carta, podeu contactar amb el programa per a més informació al 93 248 37 96 o bé al correu info@prevenciocolonbcn.org

Altres mesures de prevenció

  • Si trobeu sang en les deposicions, canvis en els hàbits intestinals durant més de sis setmanes, pèrdua de pes o cansament inexplicables o malestar abdominal persistent, consulteu el vostre metge/ssa.
  • Seguiu una dieta rica en fruita, verdura i productes làctics; i baixa en greixos d’origen animal, carns vermelles i processades.
  • Feu exercici físic regularment.
  • No fumeu i eviteu/modereu l’alcohol.

Dr. Lluís Gràcia, Director CAP Vallcarca – Sant Gervasi Twitter: @aprimariavsg


Informació addicional d’interès:

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. CAP Vallcarca 1a ronda