Parlem de salut sense por

Del 12 de maig al 21 de juny s’ha realitzat el primer cicle de salut i gent gran organitzat des de la comissió de gent gran del Pla Comunitari del Poble Sec en col·laboració amb el CAP Les Hortes i el CAP Manso.

Maig-juny 2017 CAP Les Hortes: Primer cicle de salut i gent gran 

Les persones que formen part de la comissió van decidir el temes a tractar. El cicle va constar de diverses xerrades i d’una caminada pel barri, identificant el que es coneix com a actius en salut. Paral·lelament a les xerrades, es van instal·lar diversos panells: a les sales d’espera dels CAPs del barri, a la Mostra d’Entitats i al Centre Cívic El Sortidor.

Es van fer 2 preguntes:

  • A les persones més grans: què poden aportar al barri.
  • A les persones més joves i infants: què t’agrada de les persones grans.

Actius en salut: qualsevol espai o projecte que millora la capacitat de les persones, de les comunitats i de les poblacions per mantenir i preservar la salut i el benestar.

Caminada pel barri identificant actius en salut. Es va fer des del Centre Cívic El Sortidor, casal de la gent gran del Poble Sec, circuit d’aparells de la plaça de les Navas, Biblioteca Francesc Boix, la coordinadora d’entitats, la Bibliomusicineteca al carrer Vila i Vilà, Centre Cívic Albareda, la Casa del Mar i el parc de la Primavera. Es va fer coincidir en divendres, i així es va visualitzar les persones que cada divendres participen en la CAPminada, acompanyats per la infermera Montse Gonzalo.

Xerrades

Per portar a terme les diferents xerrades hem tingut la col·laboració de professionals del barri i de diferents associacions que treballen en l’àmbit de la salut. El programa va consistir:

  • Xerrada de prevenció d’accidents a la llar, a càrrec de Cristina González i Dolors López (metgessa i infermera del CAP Les Hortes).
  • Xerrada: 14 instruments per protegir els nostres drets, a càrrec de l’advocat Jordi Múñoz, programa formatiu que es va sol·licitar a l’Ajuntament de Barcelona, dins del programa Bon tracte en tot moment.
  • Xerrada sobre el document de voluntats anticipades, a càrrec de l’Associació Dret a Morir Dignament i de Lucía García, responsable d’atenció a la ciutadania del CAP Les Hortes.
  • Xerrada sobre la memòria, Alzheimer i altres demències. A càrrec de l’associació REMS.
  • Xerrada sobre el càncer: mites i realitats, a càrrec de la Fundació contra el càncer (FEFOC).

Estem en procés d’avaluació de les activitats, i en un proper curs potser ens animem a fer un nou cicle! Si voleu participar en la comissió de gent gran del Poble Sec, us podeu dirigir a la coordinadora d’entitats per informar- vos. La comissió es reuneix el segon dimarts de cada mes.

Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. Elkano, 24 baixos – 08004, Barcelona. Tel.933 299 952


Mònica Coll, Infermera CAP Les Hortes – EAP Poble Sec / Twitter: @CAPLesHortes / Facebook: CAP Les Hortes


Informació addicional d’interès:

Coordinadora d’Entitats del Poble Sec

Dret a morir dignament. Voluntats anticipades

Fundació Catalunta-La Pedrera

Fundació contra el càncer