Donar sang és donar vida

El Banc de Sang organitza activitats continuades a tot el territori català per mantenir el nivell de donacions a Catalunya en nivells capdavanters al món. Són però els ciutadans els que donen la seva sang, i això només té una qualificació: agraïment.

14 de desembre de 2017 – El Banc de Sang al CAP Sarrià

El proper dijous 14 de desembre, de 16 a 21 hores, una unitat mòbil del Banc de Sang estarà al CAP Sarrià per facilitar la donació, no només per part dels professionals del centre, que assumim com un compromís personal i professional, sinó també per a tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar en aquest acte tan altruista.

Si han donat algun cop, ja saben com funciona. Si no ho han fet, només cal mostrar la disposició a fer-ho. Els requisits són un pes mínim de 50 kg, tenir entre 16 i 70 anys, i no tenir cap malaltia o situació clínica en què la donació pugui suposar un agreujament del seu estat. De totes maneres, durant la campanya hi haurà un metge del Banc de Sang que controlarà la pressió arterial, com estan de ferro i a qui es podrà fer qualsevol consulta relacionada amb la donació de sang.

Les campanyes

El Banc de Sang disposa d’instal·lacions estables arreu del territori català, centrades en els principals Hospitals de les capitals de província i alguns de comarques. Alhora fa campanyes amb unitats mòbils per tot arreu, algunes amb una periodicitat determinada i d’altres de manera puntual.

En el nostre territori per exemple es posen a la Plaça de Sarrià un cop cada dos mesos, normalment dimecres a la tarda. D’aquesta manera els donants habituals no han de desplaçar-se a un centre hospitalari expressament.


Roger Vinyeta, Metge de família EAP Sarrià, Vallvidrera i Les Planes / Twitter: @CapSarria


Banc de Sang i Teixits