Aprendre i riure també fan salut

Amb la tardor tornen els tallers de salut grupal i comunitària al CAP-Vallcarca-Sant Gervasi.

Any 2017-2018: Tallers dels CAP Vallcarca-St.Gervasi

Per presentar-vos el nou curs, entrevistem Pilar Maestro, una usuària del nostre CAP, assistent fidel a les passejades del taller d’exercici físic.

Com es va assabentar dels tallers que fem?

Vaig facilitar el meu correu electrònic, perquè m’arribessin els butlletins del CAP. També llegeixo la revista Fer Salut. Una de les coses que més m’agrada d’aquest CAP és que tenen activitats. Jo em vaig apuntar per aprendre coses noves. D’ençà que em vaig prejubilar, aprofito per fer tot allò que no podia quan treballava.

Quins tallers ha fet al CAP?

Vaig fer un de gimnàstica. Ara faig el d’exercici físic. Quedem cada dijous a les 11 h. Comencem amb estiraments i gimnàstica durant mitja hora. Després anem a fer un volt una altra mitja hora.

Què li aporta el taller d’exercici físic?

A la caminada vénen persones grans, algunes tenen molta soledat i aquí troben un entorn amable i afectuós on es poden obrir una mica. Jo hi vaig pel tracte de persona a persona, veig que els hi puc aportar alguna cosa. Quan Espe Palacios, l’auxiliar d’infermeria que l’organitza, no pot venir, jo dirigeixo la caminada. Al final m’enduc un passeig, aconsegueixo que els companys somriguin un mica i això ens carrega d’energia per a tota la setmana.

Què li diria a qui s’està pensant de venir, però encara no s’ha decidit?

Pot venir qui vulgui, no cal apuntar-se. No s’ha de tenir vergonya! Sé que les pujades poden fer una mica de mandra, però quan surts regularment cada cop es fa més fàcil. A més, jo els explico curiositats del barri, a vegades fins i tot els faig descobrir coses que desconeixien encara que fossin al costat de casa seva. Sabies que al passeig de Turull hi ha restes d’un aqüeducte de quan portaven aigua de Collserola? Això ho sé gràcies a una sortida del centre cívic.

Fa més tallers fora del CAP?

Sí, als centres cívics de la zona. Per exemple, al centre cívic de la Bruguera faig country. I a la biblioteca Jaume Fuster de Lesseps m’agrada anar a les conferències culturals.

Com s’assabenta?

Per internet, apuntant-me a butlletins com aquest. Fixant-me en els cartells que hi ha pel carrer…

Pel que diu hi ha moltes coses a fer al barri!

Sí! Jo recomano molt fer ta- llers i sortides culturals. Xerres i et relaciones. A mi m’agrada molt xerrar i sóc molt extravertida, ja m’ho diuen a casa! Però també hi ha gent que se sent molt sola i aquesta és una bona oportunitat per trencar aquesta soledat…

Si us interessen els nostres tallers, consulteu als vostres professionals de referència

Consulta tots els nostres tallers a www.aprimariavsg.com


Mercè Aguilar, Comunicació CAP Vallcarca-Sant Gervasi / Twitter: @aprimariavsg


Informació addicional d’interès:

Oferta de cursos, tallers i voluntariat pel nou curs a BCN