XX Jornades ACEBA “L’autogestió 20 anys després”

La històrica Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir la XXa edició de les Jornades anuals d’ACEBA, l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa. Per primera vegada, les Jornades van donar veu als pacients i usuaris dels centres, amb l’objectiu de conèixer les vivències i opinions dels malalts i cuidadors, i poder millorar l’atenció sanitària, donant-los resposta a les seves necessitats.

Atenció centrada en els malalts. Escoltem als pacients!

Tres experiències colpidores demostren l’impacte físic i emocional de la malaltia en el pacient. Una taula de professionals, pacients i cuidadors va obrir el debat sobre la presa de decisions compartida i acompanyada, i l’apoderament dels pacients. La importància de la informació, com donar-li notícies al pacient, el tracte personalitzat, i com ajuda el professional en el procés d’acceptació i de presa de consciència de la malaltia són elements clau per implicar les persones en el seu procés assistencial.

Les EBA treballem amb la comunitat, per la salut de tots.

La salut comunitària és un dels eixos estratègics dels centres de salut. Durant l’acte es van presentar 3 experiències de l’EAP Vic, l’EAP Vallcarca-Sant Gervasi i l’EAP Albera Salut van explicar el programa d’activitats i el treball en xarxa que fan amb altres entitats del barri, per ajudar a millorar la salut social i individual del territori.

Un aniversari amb doble celebració

Enguany commemorem els 20 anys de l’EBA de Vic, que va obrir les portes l’octubre de 1996, i també els 20 anys de les Jornades ACEBA. Cada any organitza el certamen una EBA diferent i tota la Jornada gira al voltant d’una temàtica diferent, posant el focus en temes d’actualitat que ocupen i preocupen als professionals sanitaris.

La Jornada va comptar amb la presència d’autoritats i referents del sector de la salut, els quals van emfatitzar els bons resultats assistencials i de satisfacció dels usuaris i dels professionals al llarg dels 20 anys de trajectòria del CAP El Remei de Vic.


Informació addicional d’interès:

EAP Vic

ACEBA