Nou horari i canvis organitzatius des d’aquest 2019 al CAP El Remei

Des del 14 de gener del 2019 tots els CAPs de Catalunya tanquen a les 20h, seguint les indicacions del CAT Salut i la seva instrucció 07/2018 Implantació de l’horari de finalització del funcionament dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i dels Serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).

En el nostre cas, EAP Vic-CAP El Remei, i en el de tots els CAPs de la Regió Sanitària Catalunya Central, hem estat dels darrers a canviar d’horari. Tots els canvis precisen una explicació, ja que aprofitant el canvi també hem adaptat internament horaris i algun tema organitzatiu que us detallem a continuació. En el moment que esteu l’article aquests canvis ja els tenim força consolidats, però els repassarem.

Les agendes dels professionals acaben abans. Això vol dir que les visites concertades, aquelles que els pacients demanen a dies vista en un horari que els és favorable, en el cas de Vic les oferim fins a les 19h-19:20h segons el metge o la infermera. Al consultori de Sta. Eulàlia l’horari és fins a les 19:40h.

Alguns dels vostres professionals de referència han modificat el seu horari laboral. Tots aquests canvis i el número de consulta els podeu veure a les pantalles que tenim a l’entrada dels Centres o la nostra web (www. eapvic.org). En el requadre us expliquem breument els professionals afectats i alguna reorganització per estaments.

Canvis a Pediatria

Els divendres a la tarda a pediatria només atenem visites de processos aguts. Això vol dir nens o nenes que no es troben bé.

Cada divendres un dels nostres pediatres estarà de “guàrdia” per atendre aquestes visites. Per tant, els pediatres divendres tarda no faran revisions, controls, resultats ni tècniques a no ser que per indicacions mèdiques aconsellin ser ateses divendres tarda.

A pediatria els canvis van una mica més enllà. El calendari de revisions del nen sa l’hem adaptat a la manera de treballar de cadascun dels nostres pediatres. Com sabeu, hi ha unes revisions que les fa el metge i altres que les fa la infermera, doncs en el cas de les pediatres Lídia Aulet, Lídia Busquets i Maria Mendoza, la majoria de revisions que segons el calendari toca al metge, les faran compartides amb una infermera.

Canvis en Atenció a la Dona i Atenció a l’Usuari

  • En el cas d’Atenció a la Dona (Serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) hem ampliat la cobertura i ara disposem de llevadora de dilluns a dijous matí i tarda i els divendres matí.
  • A Atenció a l’Usuari hem reforçat l’atenció telefònica i tot i que els tràmits administratius els seguirem fent de 8 del matí a 8 del vespre, ens reservem en hores de molta demanda ajornar algun tràmit llarg com donar d’alta un nouvingut i així no demorar l’atenció del dia a dia en hores més “punta”. Si és el cas, en aquest tràmit concret del nouvingut, us informem de la documentació que cal portar i us donem hora per tal que vingueu en el transcurs dels següents 2-3 dies per atendre-us correctament amb el temps i l’atenció que requereix la tasca i amb totes les explicacions i resolució de possibles dubtes.

Altres temes d’interès

  • Una altra de les tasques que estem fent en aquests dies, seguint les indicacions de la nova llei de protecció de dades, és fer-vos signar els vostres consentiments de manera digital. La seguretat i el bon ús de les vostres dades és d’extrema importància i per això us demanem a tots els que no heu signat digitalment que passeu pel taulell a fer-ho.
  • Mantenim els serveis públics o complementaris d’odontologia, urologia, ecografies, fisioteràpia, psicologia, psiquiatria, podologia adaptats també al nou horari laboral per poder garantir el servei i no demorar el tancament del Centre a no ser que així ho aconselli una urgència.
  • També adaptem l’horari de la cessió de les nostres instal·lacions a l’associació de veïns per fer-hi activitats. Per exemple, el ioga. De fet, la sala polivalent ens serveix, a part de fer sessions i reunions internes o amb personal extern, per diferents activitats o grups de pre i post part, de menopausa, d’educació grupal o per realitzar tallers o activitats vàries. Tot el que va relacionat amb tallers, sessions, càpsules de salut, activitats comunitàries… ho volem seguir fent segons la demanda dels nostres usuaris. Aquest canvi, on volem prioritzar l’opinió de la gent, l’explicarem més endavant.

L’equip d’EAP Vic  www.eapvic.org

Data publicació: Abril 2019