Contacte humà i treball en equip

El 12 d’abril, els professionals que treballem en l’atenció primària ens hem de felicitar, és el nostre dia.

Els metges d’atenció primària escoltem sovint que la nostra feina és imprescindible pel sistema sanitari: som la porta d’entrada, la base, els professionals que tractem persones i no només malalts, els més propers… Hi estic totalment d’acord, però a les notícies veurem abans un cirurgià o investigador amb un gran avanç tècnic o farmacològic, que el metge de família que li dóna la mà a una persona gran quan aquesta li explica que acaba de perdre un fill.

Quan fa anys estudiava medicina, tothom em preguntava quina especialitat volia fer i crec que al final vaig encertar. Els especialistes en Medicina Familiar i Comunitària som especialistes en persones i no en malalts. Som propers i treballem en equip amb altres professionals que complementen aquesta atenció integral que fem des de l’atenció primària. Als nostres centres d’atenció primària fem reunions de formació i coordinació, revisem protocols, fem docència, investiguem…

Estem en constant procés de millora per resoldre els problemes de salut de la població que atenem de la millor manera possible. Tinc la sort de treballar en un centre autogestionat que permet desenvolupar al màxim aquest paper tan important de l’atenció primària, des de la proximitat del territori i des de les persones que atenem. Al meu centre, com a la resta de centres que formen part d’ACEBA, tenim les eines i la capacitat per adaptar-nos a les necessitats reals que detectem i per innovar en temes com la promoció de la salut comunitària o en noves tecnologies. Aquesta revista és una bona mostra d’aquesta manera de fer salut.

Tots els professionals que formem part d’aquest comitè editorial treballem amb entusiasme per millorar la salut de moltes persones i confiem que aquests fulls ens ajudin a ser tots plegats protagonistes de la pròpia salut. El nostre dia a dia es nodreix del contacte amb tots vosaltres i espero que el proper dia que aneu al vostre Centre d’Atenció Primària, mireu darrere de les bates les persones que han fet de la salut una professió.


Dra. Rosario Jiménez,  Metge de Família a l’Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi i Directora de la revista Fer Salut