Per una millor atenció i servei de salut, ampliem la Unitat Bàsica Assistencial

Per agilitzar els processos administratius i oferir-vos la millor resposta a les vostres peticions i consultes de salut, incorporem els tècnics auxiliars d’infermeria (TCAI) a la Unitat Bàsica Assistencial. Des d’ara l’integrem professionals de medicina de família o pediatria, infermeria, administratius i els TCAI.

Als centres d’atenció primària treballem en equip per donar resposta a infinitat de consultes sobre temes de salut, socials i administratius. És important, per tant, que aquests equips disposin d’un membre de cada estament.

Per gestionar la gran demanda assistencial que rebem, és fonamental que els professionals es vegin alliberats d’aquelles tasques que no formen part de les seves competències, i es centrin en les que entren dins la seva cartera de serveis. Això ens permet posar a la vostra disposició el professional que pot oferir-vos un millor servei en funció de les necessitats plantejades, i alhora que disposi de més temps per dedicar a les consultes que realment li pertanyen.

Dins del centre, la figura del TCAI té un gran nombre de tasques, no tan enfocades al diagnòstic ni al tractament de malalties, però igualment necessàries. Són, per exemple, parcialment responsables de la gran campanya de vacunació que s’ha portat a terme aquest any.

Per mantenir el bon funcionament del centre, la Unitat Bàsica Assistencial treballa conjuntament amb la col·laboració de professionals als quals no sempre arribem a conèixer: professionals de l’àrea administrativa, d’informàtica, de neteja… Tots junts formem part d’un equip que s’esforça diàriament per millorar l’atenció del centre i oferir un servei de qualitat.

Cartera de serveis dels auxiliars d’infermeria

Els TCAI us poden assistir amb:

  • Resoldre incidències relacionades amb les analítiques.
  • Sol·licitar les vostres visites domiciliàries.
  • Gestionar el préstec de material ortopèdic.
  • Lliurament, explicació del funcionament i seguiment de material, com pulsímetre, tensiòmetre, etc.
  • Tallers comunitaris.
  • Realització de fons d’ull.
  • Cribratge oftalmològic.
  • Monitoratge ambulatori de la tensió arterial (MAPA).
  • Audiometries.
  • Realització de proves diagnòstiques de la Covid-19.

Dra. Rosario Jiménez Leal, Responsable de comunicació i comunitària Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi / Twitter: @aprimariavsg

Data publicació: Desembre 2021


Enllaços d’interès:


Pots descarregar aquest article en format PDF: