Maratons i Campanyes de Vacunació COVID-19

Durant la Campanya de vacunació de la COVID-19, hem obert diferents línies d’actuació. Hem ofert la vacunació al nostre CAP amb cita prèvia, començant per la població d’edat més avançada, oferint la possibilitat de vacunar dintre el mateix cotxe o anant a domicili de les persones més fràgils amb dificultat per desplaçar-se fins al CAP.

Accelerar el ritme de vacunació

L’oferiment de la vacuna ha estat sempre molt actiu. Aprofitant qualsevol motiu de consulta telefònica o presencial al CAP, s’ha informat i ofert la vacuna, i ens hem trobat amb molta gent a qui ja se li havia subministrat, però també moltes altres persones que esperaven la nostra trucada i l’oferiment des del CAP.

Els dies 13 i 14 de juliol es va fer una Marató de vacunació sense cita prèvia a Centelles i Hostalets de Balenyà, al pavelló d’esports i al Centre cultural BBVA respectivament. En principi era oberta a la població assignada a la nostra ABS, gent que es visita al nostre CAP, però finalment es va oferir a tothom que vingués.

Poder venir sense hora va donar la possibilitat de fer-ho fàcil i ràpid, a la població més jove sobretot, amb dificultat d’horaris per la seva situació laboral.

Les cues i el temps d’espera van ser relativament àgils, amb actuació ràpida i eficient per part dels col·laboradors i sanitaris que varen ajudar a organitzar, acompanyar i informar la gent que s’esperava.

Cal fer un agraïment a totes les persones que ho han fet possible: des dels mateixos ajuntaments de Centelles, Balenyà i Sant Martí, els alcaldes i l’alcaldessa respectivament, Serveis Socials, regidors/es, voluntaris infermeres de la residència Sant Gabriel i del Casal Oller. Moltes i moltes gràcies a totes i a cadascuna de les persones que heu ajudat a fer-ho possible.

Es van vacunar 555 persones a Centelles i 429 persones a Hostalets de Balenyà. Un total de 984 persones en dos dies.

La gent, la nostra població, respon. Es mobilitza i demostra sentit de la responsabilitat per protegir-se i com a acte de solidaritat envers la seva comunitat.

Vacunació als treballadors d’embotits Monells

El dia 23 de juliol vam rebre la petició de poder anar a vacunar als treballadors d’embotits Monells, al seu personal que encara no havia rebut la vacuna. L’organització i l’ajuda rebuda per part de l’empresa Monells va ser extraordinària, ens vàrem coordinar amb la responsable de Prevenció i RRHH de l’empresa i va anar excel·lent. Es van presentar un total de 112 treballadors a vacunar-se.

Vacunació a col·lectius vulnerables i indecisos

Per cobrir persones amb risc d’exclusió social dels municipis de Centelles, Balenyà i Sant Martí, es va oferir tota mena d’informació sobre el procés de vacunació contra la Covid-19, una tasca feta de forma conjunta amb treball social tant de Centelles com de les treballadores socials de la mancomunitat La Plana.

També amb l’entitat de Càritas i Banc d’aliments hem vacunat i hem aclarit dubtes, durant 4 setmanes, a persones que d’altra manera no haurien pogut rebre la vacuna, ja que sovint són col·lectius de persones sense sostre, sense recursos i amb risc d’exclusió. D’aquesta manera hem pogut vacunar a 115 persones, que de ben segur que si no ens hi aproximem potser no estarien protegides.

Actualment, la recerca de persones no vacunades continua, les nostres trucades personalitzades han ajudat a augmentar les vacunacions de la gent indecisa o que per motius de les vacances o laborals no havien trobat el moment de fer-ho.

La nostra proximitat ha estat clau: “Si em vacunes tu, vindré”.


Sara Esteve Lucena, Infermera CAP Balenyà i Responsable Vacunes EBA Centelles

Gemma Sayos Freixer, Infermera CAP Balenyà – EBA Centelles

Lourdes Tuneu Cruells Responsable Salut Comunitària EBA Centelles

Data publicació: Octubre 2021


Pots descarregar aquest article en format PDF: