Projecte Radars arriba al Poble Sec!

Practiquem el bon veïnatge. Arriba al nostre barri el projecte Radars, una iniciativa de barri dirigida als veïns i veïnes del Poble Sec per prevenir i detectar possibles situacions d’aïllament i solitud de les persones grans.

Què és el projecte Radars?

És un projecte impulsat per serveis socials de Barcelona que té com a objectiu evitar les situacions de risc que pot comportar la solitud no volguda en la gent gran. Per a dur a terme aquest projecte és necessària la participació activa dels veïns i veïnes del barri, juntament amb els diferents comerços, farmàcies i altres equipaments voluntaris. Es tracta de detectar aquelles situacions que trenquin amb la quotidianitat d’aquella persona que coneixem, que de sobte deixa de venir a comprar a la botiga on solia venir cada dia, o el veiem més trist o decaigut.

Com funciona?

Aquest servei compta amb la participació de la xarxa veïnal, i cada persona pot participar de diferents maneres segons la seva situació:

  • Ser un radar: Persona que està atenta a la situació personal dels veïns i veïnes que té a prop i que poden observar canvis en els seus hàbits diaris.
  • Ser voluntari/a: Persones que es dediquen activament al seguiment de les persones detectades en situació de risc, realitzen trucades periòdiques de seguiment a més de fer-les partícips a activitats que s’organitzin al barri.

En cas de detectar alguna persona en situació de risc s’informa a Serveis Socials, des d’on s’activen els diferents serveis del barri per poder donar resposta a la situació observada.

El nostre centre forma part d’aquest projecte i participa de forma conjunta i coordinada amb Serveis Socials. Fins al moment ja hem donat resposta a diferents situacions detectades per altres veïns, i hem pogut ajudar a persones que ho han requerit.

Vols participar? Contacta’ns

  • radarsgentgran@bcn.cat
  • Telèfon: 932915884, de dilluns a divendres de 9 a 14:30h, i les tardes de dimecres i dijous de 15 a 18:30h.
  • Serveis Socials de Barcelona: C/ Roser, 15 – Poble Sec.
  • CAP Les Hortes.

Albert Planchuelo, Infermer EAP Poble Sec – CAP Les Hortes / Twitter: @CAPLesHortes

Data publicació: juliol 2021


Enllaços d’interès:

https://www.fersalut.cat/2019/11/19/la-fragilitat-i-la-solitud-dues-realitats-que-van-de-la-ma/

https://ajuntament.barcelona.cat/serveissocials/ca/canal/projecte-daccio-comunitaria-radars


Pots descarregar aquest article en format PDF: