27 de desembre de 2020, un dia per la història

El passat 27 de desembre s’inicia la major campanya de vacunació de la història. Infermeres de tot el país responen a la crida per formar part dels diferents equips de vacunació que seran els encarregats de vacunar els residents i personal sanitari de les residències de gent gran i personal sanitari de primera línia. Jo mateixa vaig poder formar part d’un d’aquests equips.

Vacunar-me: el meu regal del dia 5 de gener de 2021

Portem onze mesos de pandèmia, cuidant i treballant pels nostres pacients i les seves famílies. Tenir a les nostres mans la vacuna per la COVID-19 ens fa una mica més forts, ens empodera, és un pas endavant en la lluita a favor nostre.

El dia 5 Gener 2021 va ser el dia que el personal de la nostra àrea bàsica es va anar a vacunar al CAP Osona. Recordo que quan em van comunicar que havia d’anar a vacunar-me em vaig emocionar… Vaig sentir molta alegria i nerviosisme. El primer que vaig fer va ser trucar als meus pares que tant han patit per mi i la resposta va ser rotunda:  ho has de fer, estem molt contents per tu!

Sentia que era més un deure que un dret. És increïble totes les emocions que pots sentir al mateix temps, alhora, una no donava pas a l’altra sinó que totes van esclatar dins el meu cor.

Tot una cua de professionals esperàvem el nostre torn, una llarga cua que afirmava la gran responsabilitat i coherència enfront de la vacunació.

El dia 12 de Gener vam poder disposar de les vacunes al nostre centre per poder vacunar a la resta del personal de la nostra ABS i a la Residència Sant Gabriel de Centelles.

És un gran orgull haver format part de l’equip de vacunació del nostre centre vacunant als meus companys.

Ara el gran desig és que puguem vacunar la resta de població aviat i que a poc a poc anem guanyant la lluita.

Vacunar és l’acte d’amor més gran que podem oferir.


Sara Esteve Lucena , Infermera EBA Centelles / Twitter: @EbaCentelles

Data publicació: febrer 2021


Pots descarregar aquest article en format PDF: