La Meva Salut. Dona’t d’alta al CAP!

La Meva Salut (LMS) és el web que permet a la ciutadania disposar de la informació personal de salut, serveis i també la informació que s'ha generat per l'atenció sanitària que us hagin prestat en algun dels centres assistencials públics. En el CAP us podem tramitar l’alta.

Totes les dades sanitàries a l’abast

A LMS hi trobareu informació sobre el vostre equip d’atenció primària (com ara el metge/essa i l’infermer/a assignats), diagnòstics, informes clínics (d’urgències, ingressos i atenció ambulatòria) i resultats de proves i exploracions.

També hi podreu consultar les vacunes administrades, el pla de medicació vigent, i el dia i l’hora de proves i visites programades en l’atenció primària de salut i en els hospitals (a mesura que vagin afegint aquest servei).

Un altre tipus d’informació que hi trobareu és la llista d’espera, en cas que estigueu pendents de sotmetre-us a una intervenció quirúrgica, i el document de voluntats anticipades, si ja l’heu registrat.

Aquest espai virtual us permet, a més, expressar la voluntat de fer-vos donant d’òrgans i teixits i d’imprimir el carnet de donant personalitzat. També us ofereix la possibilitat de comunicar-vos amb els professionals sanitaris per resoldre aquelles consultes que no requereixin atenció presencial o urgent, una funcionalitat que actualment es troba en fase de desplegament.

Finalment, cal que tingueu en compte que alguns dels serveis i gestions afegits disponibles varien segons el proveïdor sanitari que us correspon (hospitals, centres d’atenció primària, etc.), en funció del lloc on esteu residint. Aquestes funcionalitats s’aniran ampliant segons la disponibilitat dels proveïdors.

En el teu Centre d’Atenció Primària (CAP) et podem tramitar l’alta a La Meva Salut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un projecte en contínua evolució

D’una banda, s’està treballant per incorporar-hi nous serveis, com ara el primer espai virtual de salut comunitària, amb un projecte pilot conjunt amb l’ICO (Institut Català d’Oncologia) on pacients de càncer de mama fan les sessions de psicooncologia de forma virtual.

D’altra banda, els centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) estan comunicant la informació que conté de manera progressiva. Per això, és possible que no trobeu totes les dades del vostre historial clínic.

A l’apartat d’informació clínica hi trobareu la pestanya “Accés a HCDSNS”. Només si us heu identificat amb certificat digital hi podreu accedir i visualitzar els vostres informes clínics del sistema públic de salut de tot l’Estat espanyol.

Objectius:

  • Afavorir la participació i la corresponsabilitat dels ciutadans en la prevenció i cura de la pròpia salut.
  • Esdevenir un espai on els ciutadans interactuïn en línia, mitjançant el seu ordinador o altres dispositius mòbils, amb el Departament de Salut, els seus organismes i les entitats proveïdores (hospitals, centres d’atenció primària, etc.).
  • Ser un projecte en contínua evolució per a l’adopció de millores que posin a l’abast de la ciutadania informacions i funcionalitats per tenir cura de la seva salut.

Beneficis:

  • Accés de manera senzilla, intuïtiva, segura i confidencial a la informació personal de salut, tot garantint els drets de la ciutadania.
  • Disposició de la informació clínica personal, ordenada i classificada en un espai digital sense la necessitat d’haver de guardar informes i documents a casa.
  • Accessibilitat a la informació des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.
  • Possibilitat que el pacient pugui facilitar aquesta informació a altres professionals sanitaris que hagin de prestar-li assistència.
  • Realització de tràmits digitals amb el sistema de salut.

Vine al CAP i dona’t d’alta!


Lourdes Tuneu, Responsable At. Ciutadà EBA Centelles – Twitter: @EbaCentelles

Data publicació: Gener 2020


Informació addicional d’interès:

CatSalut. La Meva Salut.

La Meva Salut a Pediatria. Revista FerSalut

La Meva Salut i Canal Pacient. Revista FerSalut

Canal Pacient s’integra en La Meva Salut. Revista FerSalut