100 parts pròpies

Quan parlem de FerSalut, parlem d’una revista que compartim amb altres Centres d’Atenció Primària, però quan parlem de la part pròpia, ho fem d’una part de la revista que es publica exclusivament al nostre CAP.

Eina de connexió 

En aquest exemplar número 100 estem fent balanç de 18 anys del FerSalut. Pel que fa al nostre entorn més proper, volem recordar diferents moments de la revista que ens han ajudat a comunicar-nos amb vosaltres, els nostres lectors. El FerSalut ha estat una eina de connexió que ens ha servit per:

  • Presentar-nos com equip. Els diferents estaments han tingut el seu espai a la revista. En aquests retalls, es pot veure representat diferents equips de treball.
  • Conèixer els professionals de l’EAP Vic. Durant uns quants números, una petita enquesta permetia coneixe’ns una mica més de prop.
  • Donar veu a la nostra gent. Aquest espai ens va fer especial il·lusió. El nostre usuari ens explicava alguns dels seus hobbies, ens feien dibuixos, poemes, auques… tenien un espai lliure per expressar-se i en la mesura que podíem, ho anàvem publicant. El fet de rebre tantes mostres per part vostra, ens va animar també a fer algun concurs literari o de dibuix. En aquests retalls alguna mostra i l’entrega d’algun dels premis als guanyadors.

Ressò d’activitats destacables 

Una de les activitats més concorregudes és quan sortim al carrer. Quan fem diferents activitats comunitàries o altres activitats de celebració o solidàries. Hem participat conjuntament professionals i usuaris a Maratons de TV3, diferents tallers, a festes d’aniversari de l’obertura del CAP i darrerament una activitat solidària que ens fa especial il·lusió és l’Oncocursa, on any rere any recaptem diners en benefici d’Osona contra el Càncer.

No podem ni volem oblidar el Memorial Montse Villarrubia. Feia ben poc que havíem obert el CAP quan una malaltia incurable ens va colpejar fort i ens va deixar sense la nostra companya Montse, que va marxar molt jove. Aquest és el nostre homenatge en nom d’ella a totes les persones que marxen, sobretot a les que ho fan de manera prematura. El memorial coincideix amb les festes del barri del Remei i consisteix en un concert organitzat i patrocinat pel CAP. L’acte sol coincidir amb el pregó d’inici de festes. Cada any els assistents gaudeixen d’una vetllada emotiva i festiva que sol acabar amb un pica-pica i brindis conjunt.

100 números donen per molt 

En aquest resum de 100 números del Fer Salut, no ens oblidem, tot i que aquí no n’hem deixat document gràfic, de tantes altres publicacions. En aquests anys hem inaugurat el consultori de Sta. Eulàlia, hem obert l’espai de pediatria i atenció a la dona, hem reestructurat i ampliat les instal·lacions, us hem mostrat el consultori de Sentfores-La Guixa, hem presentat nous serveis públics o no finançats, hem canviat la direcció de l’equip d’odontologia, hem presentat noves incorporacions o acomiadat companys que es jubilen o emprenen nous camins, hem apostat per la docència i la formació.

Tot això ens ha permès conèixer molts professionals excel·lents que esperem que sempre els quedi un gran record dels seus inicis al CAP, hem fet moltíssimes activitats i educació grupal incorporant en alguns tallers la figura del pacient expert, hem renovat la web, presentat memòries…  això i molt més es troba a l’interior de la revista, una eina a la qual li tenim molta estima i que desitgem poder seguir publicant durant molts anys més.


EAP Vic – CAP El Remei / Twitter: @EAPVIC

Data publicació: agost 2020


Enllaços d’interès:

www.eapvic.org


Pots descarregar aquest article en format PDF: