CAP El Remei: Apunta’t a les activitats que més t’interessin

Des del CAP El Remei s’aposta clarament per l’educació grupal. Per això hem creat una comissió que treballa per oferir tallers, xerrades o altres formats que ajudin a les persones a conviure amb una malaltia crònica, evitar complicacions o en cas de no tenir-la, prevenir que la salut es deteriori.

Any 2018

Els tallers que us proposem van des d’adquirir bons hàbits, obert a tothom, fins a pautes d’actuació en aspectes claus que poden ajudar a millorar una malaltia, obert a la gent que pateix la patologia concreta que tracta el curs.

Els impulsors d’aquesta comissió és l’equip d’infermeria del CAP amb la infermera Mireia Gallés com a responsable i amb el suport d’un metge referent i un administratiu.

Aquest 2018 ja hem realitzat diferents tallers, xerrades o activitats amb una bona resposta per part de la nostra gent que valoren molt positivament cada activitat que fem i que en molts casos ens esperonen a repetir-les o ens en proposen de noves. Però una de les coses que ens hem trobat és que la difusió no sempre ha arribat a tothom i algú s’ha quedat sense poder impartir una activitat que d’haver-ho sabut hagués fet. Per aquest motiu hem elaborat un tríptic on hi ha les activitats previstes des del mes de maig fins a acabar l’any.

Ens hem proposat de cara als propers anys millorar la difusió i tancar les dates amb antelació. Per aquest motiu una comissió ens reunirem 2 cops l’any (octubre i abril) i elaborarem tríptics semestrals per tal que, amb temps, tothom pugui saber les properes activitats que durem a terme.

Recordatoris de les activitats:  A mesura que es vagi acostant la data de l’activitat, podreu consultar la informació a la nostra web www.eapvic.org, a les xarxes socials o a les pantalles que tenim a les sales d’espera.

Jornada de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i SQM

Així i tot, sempre hi pot haver alguna cosa d’interès que no està programada però que per qualsevol motiu improvisem per la seva realització. Un clar exemple ens ha passat aquest mes de maig amb la Jornada de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i SQM que vam organitzar conjuntament amb l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia FM-SFC-SQM. Aquesta jornada va consistir en dues parts. La primera una xerrada que portava com a títol: “Tu ets el protagonista, que res decideixi per tu” a càrrec del metge del CAP El Remei, el Dr. Albert Seguer. I una segona part consistent en un Taller titulat: “Estimar-me malgrat el dolor” a càrrec d’una de les psicòlogues que tenim al CAP, la Dra. Alba Rosique.

Oncocursa: ja tenim data!

Una de les activitats que també ens hem engrescat a repetir, amb la idea de fer-la cada any, és l’Oncocursa. Aquest any ja farem la tercera edició i en el nostre tríptic ja li fem constar amb data definida: 21 d’octubre de 2018.

El benefici d’aquesta cursa i caminada va íntegre a Osona contra el càncer i la nostra comissió organitzadora juntament amb tota la resta de pro- fessionals del CAP ja tenim la data guardada per anar a fer salut, passar una gran vetllada i saber que amb aquest gest estem ajudant a tantes persones que pateixen aquesta malaltia. A part de la quantitat d’inscrits, també volem agrair a les entitats i empreses de la comarca que cada any col·laboren en l’esdeveniment.