El grup de comunicació de CAP Les Hortes

Volem presentar-vos el nostre grup de comunicació del CAP, integrat per personal d’administració, infermeria i medicina, amb el suport d’una persona externa que ens ha ajudat a fer l’impuls inicial.

Tasques principals

Gestionem la comunicació externa del centre (pàgina web, Twitter, Facebook, Instagram i LinkedIn) i part de la comunicació interna (entre professionals), per tal de millorar la coordinació entre els diferents membres de l’equip i oferir el millor servei possible.

Aquest any iniciem una nova etapa on volem fer valdre la importància de la comunicació més enllà de les visites presencials al propi centre, aprofitant les eines que les noves tecnologies posen al nostre abast.

L’atenció i la cura de la salut no es limiten al propi centre i volem arribar a tothom oferint diferents consells de salut, activitats del CAP i notícies del barri, i SEMPRE amb la garantia dels professionals sanitaris que hi ha al darrera de cada publicació, volent ser un referent en Salut Digital del barri del Poble-sec.

La nostra web ha estat recentment certificada com a Web Mèdica Acreditada (Segell WMA) per part del Col·legi de Metges de Barcelona.

Com treballem?

El grup planifica i decideix els formats i plataformes per difondre els esdeveniments, amb reunions d’equip periòdiques i encarregant a la persona més adequada la redacció de l’article.

Volem una comunicació bidireccional, oberta a la gent, oferint consells de salut i hàbits de vida saludable, i poder rebre el feedback per centrar-nos en aquells temes que més us preocupen.

Som un grup que vol créixer i donar un nou enfocament a la salut, fent partícips als pacients i donant-los un paper protagonista.

Novetat: les Receptes Web

Internet ens posa a l’abast gran quantitat d’informació, però cal anar amb compte amb el que podem trobar. Les noves tecnologies, emprades amb seny i respecte, poden ajudar-nos tant al personal sanitari com als pacients a tenir cura de la nostra salut en tots els àmbits de la vida i en qualsevol moment. Per això és imprescindible assegurar que la informació a la que accedim estigui acreditada i actualitzada.

Per aquest motiu, volem posar en marxa un nou projecte: les Receptes Web, que són prescrites pel professional sanitari i faciliten la informació que el món digital d’avui ens ofereix.

Consta de dues parts:

  1. Llocs Web on trobar informació fiable i les diferents Apps acreditades per facilitar el dia a dia.
  2.  Xarxes Socials, on anirem publicant periòdicament una base de dades amb aquelles APPs acreditades, per a que tothom hi tingui accés i pugui tenir un major control i autonomia sobre la seva salut.

Per seguir les nostres novetats i consells, segueix-nos!

La protecció de dades

Hem de ser conscients que la tecnologia ens deixa exposats davant el món, i és per això que cal tenir en compte el més important: l’ús de les dades personals.

Al CAP Les Hortes apostem per la transparència, aplicant en tot moment la nova normativa europea referent en protecció de dades (GRPD 2018), i en totes les publicacions que inclouen dades o imatges personals es fa signar prèviament el consentiment informat per part de les persones que hi apareixen.

Tot el personal del CAP ha rebut formació específica sobre el tema, per tal d’assegurar el correcte ús de les dades que es fan servir.

Hem de tenir present que les nostres dades personals i mèdiques són exclusivament nostres, i només en aquells casos on sigui necessari les compartirem amb altres persones. Només així podem mantenir el control sobre el que circula sobre nosaltres i evitar possibles fraus.


Albert Planchuelo, Infermer i Clara Calleja, Metgessa. Responsables Grup Comunicació CAP Les Hortes – EAP Poble sec / Twitter: @CAPLeshortes / Facebook: CAP Les hortes

Data publicació: octubre 2019