Visita prenatal grupal a pediatria

L’equip de pediatria ofereix una visita grupal prenatal per donar a conèixer el servei de pediatria i explicar aspectes importants per a l’embarassada, la parella i el nadó.

Conèixer l’equip de pediatria

El període abans del naixement d’un nadó comporta canvis, adaptacions i sovint preocupacions a les famílies.

Poder conèixer l’equip de pediatria, apropar expectatives, rebre informació i intercanviar punts de vista permetrà establir una millor vinculació pares-professionals que en conseqüència afavorirà tant l’atenció com la salut de l’infant.

També és una bona oportunitat per saber com serà l’atenció del nen, cada quant seran les revisions, el calendari vacunal i altres informacions d’interès general.

Objectius:

  1. Iniciar la relació pares-equip de pediatria.
  2. Recollir antecedents personals i familiars.
  3. Informar sobre els beneficis de l’alletament matern.
  4. Donar consells sobre estil de vida favorable.
  5. Informar dels canvis físics i psíquics després del part.
  6. El paper del pare.
  7. Informar sobre vacunació de l’embarassada.
  8. Donar a conèixer els recursos del centre i de la zona.
  9. Resoldre dubtes i donar bibliografia recomanada.

Vincle pares-nadó

Està demostrat que la visita prenatal a pediatria resulta beneficiosa per a totes les famílies que esperen un fill.

Sempre que sigui possible, és preferible que ambdós pares assisteixin a la visita. Un pare present a l’embaràs, el contacte precoç amb el fill i el fet de mantenir un rol actiu tant en la cura com en la criança influeixen de manera molt important en la disminució de l’estrès matern i l’establiment d’un vincle precoç, situacions elementals pel bon desenvolupament i salut dels nens.

D’altra banda creiem que és important poder parlar obertament i donar a conèixer els canvis físics, psíquics i sexuals que comporten a la mare i, en conseqüència a la parella, l’arribada del nadó.

Nova visita prenatal:  S’oferirà mensualment i en horari de tarda a totes les embarassades a partir de les 24 setmanes de gestació. Podeu demanar més informació als vostres professionals de referència del nostre CAP o apuntar-vos a la visita al taulell d’atenció a l’usuari.

La importància dels hàbits saludables

Volem detectar, informar i reduir factors de risc mediambientals des de l’embaràs, l’alletament i el període de criança, contribuint a la creació d’ambients i hàbits més saludables per a la infància i la família.

La visita prenatal també és un moment òptim per parlar sobre l’alletament matern i tots els seus avantatges tant per la mare com pel nadó. És molt important que totes les embarassades i les seves parelles i entorn disposin de la informació bàsica adequada sobre alletament matern independentment dels plans per alimentar el nadó.

El nostre centre disposa d’un grup de suport per a embarassades i famílies amb nadons, on es resolen dubtes i comparteixen experiències tant d’alletament com de tot allò relacionat amb la cura del nadó.

Ens trobareu a la 4a planta de l’edifici Pedraforca, cada divendres de 12 a 13:30 h.


Anna Teixidó (Pediatra) i Alícia Portella (Infermera pediàtrica) –  AP Vallcarca-Sant Gervasi / Twitter: @aprimariavsg


Podreu trobar informació addicional d’interès a:

Servei de Pediatria. AP Vallcarca-Sant Gervasi.

“Ja sóc aquí. Una nova criatura a la família” videosalut.gencat.cat

“Si estàs embarassada, vacuna’t contra la tos ferina” videosalut.gencat.cat

“Quines proves li faran al meu fil?” videosalut.gencat.cat