Novetats a la cartera de serveis d’EAP Vic: podologia, atenció a la dona i psicologia

Nou servei de podologia a l’EAP Vic

Des de finals de setembre 2018, s’ofereix el servei de podologia a nivell privat a càrrec del podòleg Ferran Mora i Fontarnau (col·legiat 1978), en el nostre centre.

La podologia és una branca de les ciències de la salut que té com a objectiu l’estudi, el diagnòstic, el tractament i la prevenció de les patologies i alteracions que afecten al peu. Dins de la podologia existeix un ampli camp d’acció. Aquest servei ofereix:

  • Quiropodologia: Es basa en el diagnòstic i tractament de totes les patologies relacionades amb les ungles, durícies, ulls de poll, micosis (fongs), papil·lomes vírics (berrugues) i problemes dèrmics.
  • Estudi biomecànic o de la marxa: Consisteix a estudiar la postura corporal del pacient, tant en estàtica (quiet), com en dinàmica (durant la marxa). Es duu a terme mitjançant diversos aparells, amb els quals es valora si l’individu presenta algun tipus d’alteració.
  • Ortopodologia: S’encarrega d’elaborar les ortesis plantars, com les plantilles, ortesis de silicona per als peus…
  • Podologia pediàtrica: S’encarrega del diagnòstic i tractament de totes les patologies relacionades amb el peu de l’infant.
  • Atenció domiciliària: S’ofereix la possibilitat que el podòleg vagi al domicili del pacient que compleix els criteris d’atenció domiciliària per tal de ser atès.
  • Atenció peu diabètic: Dins de l’acord que hi ha entre CatSalut i el Col·legi de Podòlegs de Catalunya, s’ofereix el servei d’atenció podològica en pacients diabètics. Aquest servei consta de 3 visites l’any i a partir d’ara també el podem oferir dins les nostresinstal·lacions.

El servei de podologia s’ofereix els dilluns en horari de matí i els dimecres en horari de tarda.

Altres canvis a la cartera de serveis

1. Atenció a la dona

Des d’abans de l’estiu, les llevadores Dolors i Rocío han deixat de passar consulta per començar nous projectes personals en ambdós casos fora de Vic. Actualment les llevadores que passen visita al CAP són la Montse Verdaguer, la Núria Vilanova i la Kelly Alida López.

Entre les 3 cobreixen de dilluns a dijous (matí i tarda) i el divendres (matí).

A part de l’activitat assistencial, també seguim oferint les classes de prepart a càrrec de la Montse els dimarts de 18h a 20h i les de postpart que les fa la Núria els dimecres de 10:30h a 12h.

Una de les novetats destacables és que des del 19 de setembre estem fent grups paral·lels de moment pel col·lectiu magrebí i la intenció és obrir-ho a altres col·lectius. Concretament les classes de preparació al part per dones immigrades les fa la Montse els dimarts de 10h a 11:30h.

El postpart també la Montse els dimarts d’11:30h a 13h i la Kelly portarà un grup de Menopausa dones immigrades els dilluns de 10h a 12h.

2. Servei complementari de psicologia i psiquiatria

Des d’aquest mes de setembre tornem a tenir al Dr. Santi Escoté i deixa de venir al CAP el Dr. Quintí Foguet. També disposem d’un nou servei de Psicologia per adults al CAP proveït des de Salut Mental de l’Hospital. La psicòloga es diu Olga Carandell i estarà al centre els dimarts de 8:30h a15h fent activitat no assistencial i de suport amb els nostres professionals i passant visita de 9:30h a 15h. Per accedir a aquest servei cal una derivació prèvia del psiquiatre o bé del metge de família, segons els criteris que aconsellin fer aquest seguiment des del mateix CAP.

També està previst recuperar les sessions internes mensuals on un psicòleg i un psiquiatre es reuniran amb els nostres metges de família i debatran sobre aspectes relacionats amb la salut mental, servint així també de formació pels nostres professionals.

Més informació al web d’Eap Vic: www.eapvic.org.