Tornen els esmorzars saludables!

Durant 6 divendres dels mesos de novembre i desembre 2018 els residents d’Estimia ens han brindat l’oportunitat de gaudir d’un esmorzar saludable per començar el dia.

Activitat Nov-Des 2018

Residència Estimia

La Residència Estimia és una residència ubicada just al costat del CAP de Sarrià, i això ens ha permès conèixer-la ben de prop. Actualment té 30 residents amb discapacitats diverses, tots ells molt dependents per a totes les activitats de la vida diària, motiu pel qual han hagut de ser institucionalitzats. Alguns d’ells tenen un bon suport familiar, altres no, però tots ells són molt estimats, i Estimia s’ha convertit en casa seva i en la seva família.

Darrere aquesta discapacitat hi ha una enorme i incansable lluita, amb un esperit de superació dia rere dia que els honora, i que sovint no es reconeix perquè el que continuem veient des de fora és la discapacitat.

Esmorzars Saludables

Aquest serà el 2n any que hem emprès un projecte conjunt en què volen donar-se a conèixer a la població de Sarrià per les seves capacitats, trencar barreres i fer-se visibles als nostres ulls amb una de les tantes coses que poden i saben fer.

Durant sis divendres, fins a mitjans de desembre, han estat a la planta baixa del CAP Sarrià oferint un esmorzar saludable compost per un suc de fruita natural Romantics®, un iogurt de La Fageda® i una barreta de cereals. Perquè creiem que l’alimentació és molt important per la salut, i començar amb un bon esmorzar pot ser una bona manera de començar un bon dia.

Els guanys obtinguts seran per fer una activitat conjunta, com fer esport, però també tenen un guany individual, com permetre’s una petita il·lusió per a ells o per a la seva família que tant els ha regalat. Hem de dir però, que amb l’experiència de l’any passat, el gran regal va ser per nosaltres, en permetre’ns vèncer manies i prejudicis, i aprendre a mirar-los als ulls veient les seves capacitats per damunt de les seves discapacitats.

Sovint ens adrecem a aquest col·lectiu de persones com a persones amb discapacitat, perquè físicament o mentalment pateixen certes mancances i dificultats. Però hauríem de fer un incís en el que són: persones.


Dr. Anna Gaspà, Metgessa de família EAP Sarrià , Vallvidrera i Les Planes / Twitter: @CapSarria