7 de cultura al CAP Les Hortes

Des del passat juny, per les sales d’espera del CAP Les Hortes, s’ha organitzat l’exposició “7 de cultura”, organitzada pel Consell de cultura popular i tradicional del Poble-sec.

Any 2018: Exposicions

El CAP Les Hortes, des dels seus inicis, ha volgut ser un equipament més del barri obert a poder fer exposicions. Al llarg d’aquests anys s’han fet exposicions de tot tipus: pintors i pintores del barri, fotografies, puzles, dibuixos d’escoles, exposicions cedides per altres entitats.

En el consell de cultura popular i tradicional del Poble-sec es troben agrupades les entitats que mantenen viva la tradició.

Aquesta exposició està distribuïda en diferents panells on explica les diferents entitats i on es mostren diferents fotografies: els Geganters i grallers, els Diables, els Castellers, els Bastoners, els Amics de la Sardana, la societat Coral Els moderns del Poble-sec i la Coral la Palma Moderna.

Hem pogut aprendre curiositats com que la societat coral La Palma Moderna es va crear el 1917 i Els moderns del Poble-sec el 1926. Que la Colla d’Amics de la Sardana sorgeix l’any 1992, arrel de crear una escola de sardana, ja que es va observar aquesta mancança al barri.

Els bastoners participen en actes propis del barri i de la ciutat i també van a festivals internacionals. Els castellers són una entitat involucrada al barri, que és font d’integració i cohesió social. Els diables l’any 2012 van estrenar la seva bèstia de foc, el Gat Sirius, i treballen per recuperar i mantenir la tradició del foc. La colla gegantera va estrenar el 2001, la Geganta Rosa i l’Armand, vedette i adinerat admirador.

Estem convençuts que participar en les activitats i en les entitats del barri millora la salut de les persones.

Donem les gràcies al Consell de cultura popular del Poble-sec per comptar amb nosaltres per la seva exposició.


Mònica Coll, Infermera CAP Les Hortes – EAP Poble-sec / Twitter: @CAPLesHortes / Facebook: CAP Les Hortes


Informació addicional d’interès:

Consell Tradicional Poble-sec