Temps de Festa Major al barri!

La Festa Major i la 13a Fira Modernista del barri de la Dreta de l’Eixample engeguen els seus motors amb un programa d’activitats molt interessant! Aquest any es celebrarà el cap de setmana del 26, 27 i 28 de maig.

Maig 2017 – Festa Major i la 13a Fira Modernista del barri de la Dreta de l’Eixample

La història de la Dreta de l’Eixample té una influència directa amb el Modernisme, tret característic del barri. Aquest moviment cultural que va aparèixer a principis del S. XX està més que mai present a la 13a Fira Modernista on podem descobrir i conèixer tradicions, activitats i representacions teatrals de l’època.

Punt de trobada festiu

La Festa Major de la Dreta de l’Eixample també és un punt de trobada de veïns i veïnes del barri en un entorn ple d’espectacles on es combina la participació ciutadana a les activitats i tallers pensats per a tothom, amb propostes de tota mena i la mostra de cultura popular i tradicional.

Programa d’activitats

Un any més, el CAP Roger de Flor participa juntament amb comerços, entitats, associacions, agrupacions musicals, biblioteca, l’associació de veïns i veïnes de la Dreta de l’Eixample, el mateix districte… tots amb l’objectiu d’oferir un programa ben ampli per celebrar la festa més important del barri.

A la darrera Festa Major, des del CAP Roger de Flor vam posar el nostre granet de sorra oferint diverses activitats com un Taller de Risoteràpia, un Cinefòrum (amb la participació de l’equip CIPAIS i l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample) i una Ruta de salut modernista pel barri.

Ha estat un plaer oferir activitats per promoure tant el benestar físic com psíquic i ser un punt de trobada amb veïns per reflexionar tots plegats amb un cinefòrum sobre la importància del suport entre les persones del barri i com aquest suport és un element clau per alleugerir situacions de soledat.

Joc SAPIENS

No ens podem oblidar de la participació del nostre centre de salut al joc SAPIENS que l’Associació de Veïns va promoure en favor de les persones refugiades de Síria. Professionals del nostre centre vam passar una bona estona treballant per equips i participant més que mai en la festa del barri per una causa solidària i que aquest any tornarem a repetir!

Volem agrair als veïns/es del barri que van participar en la Festa Major, així com a la resta d’entitats i organitzacions que ho fan possible.

El nostre desig és continuar organitzant i oferint activitats amb l’objectiu d’anar construint xarxa i treballar amb la comunitat. Tenim previstes activitats relacionades amb la teràpia del riure, l’activitat física i activitats de lleure i entreteniment pels més petits, amb “Contes d’amor arreu del món”, amb titelles en viu i taller creatiu posterior per passar una bona estona tots plegats.

T’hi sumes?


Olalla Montón Lozano, Treballadora social i Responsable de comunitària – CAP Roger de Flor