Atenció Primària Vallcarca i Sant Gervasi se suma a Radars

Radars és una xarxa de prevenció d’acció comunitària per detectar, prevenir i/o pal·liar situacions de risc i solitud no volguda en persones grans, gràcies a la complicitat de l'entorn.

Any 2017: Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi com a Radar

 El Projecte Radars

Radars és un projecte de la ciutat de Barcelona. Es va iniciar en 2008 a la zona del Camp d’en Grassot – Gràcia i progressivament es va aplicant als diferents barris. Els seus objectius són: detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans, així com prevenir i pal·liar els efectes negatius de la solitud no volguda.

Per aconseguir-ho, es necessita la participació de la comunitat: veïnat, comerciants, familiars i entitats del barri que poden conèixer gent gran sola, que es pugui beneficiar d’aquesta iniciativa i oferir-los el nostre suport.

La tasca dels voluntaris de radars és trencar amb l’aïllament, estar en contacte regularment amb la persona gran per tal de saber si té cap problema o necessita quelcom. Coses que són més fàcils de fer quan ens coneixem els uns als altres.

Si vols participar en el projecte Radars pots escriure al correu: radarsgentgran@bcn.cat o trucar al telèfon: 93 619 73 11.


Cristina Bravo, Treball social CAP Vallcarca Sant Gervasi

Elena Torremocha, Projecte RADARS. Gent Gran. Institut Municipal de Serveis Socials


Informació addicional d’interès:

Projecte Radars. Serveis socials per a les persones grans.