Carta a la població, del Dr. Gerard Plaza

Benvolgudes i benvolguts veïnes i veïns de Centelles,

Tot just fa ara 19 mesos que vaig tenir l’oportunitat i el privilegi de formar part de l’Equip d’Atenció Primària del CAP Centelles. Durant aquest temps m’he esforçat, en tot moment, en ser digne de la confiança que es va dipositar en mi i, malgrat tot el viscut durant aquest període extraordinari i difícil de pandèmia, marxo amb la satisfacció de la feina ben feta, d’haver trobat veritables amics i amb la seguretat d’haver estat a l’alçada de les circumstàncies.

Avui doncs, gràcies per les mostres d’afecte que he rebut durant tot aquest temps i especialment aquestes darreres setmanes. Moltes gràcies per la vostra confiança.

No marxo per no sentir-me bé a Centelles, no marxo per conflictes ni per cap font de malestar, ben bé al contrari… però a la fatiga d’aquest darrer any s’hi ha sumat la distància de 160 km que he de recórrer diàriament per ser amb vosaltres i qui acaba pagant això sempre és la família, especialment quan la parella es dedica al mateix i ha viscut la mateixa situació de sacrifici. I els nostres fills que són petits no poden romandre més temps sols.

Ara és hora de dedicar-los com a mínim el temps que inverteixo en el viatge: 3h cada dia, 17h setmanals, quasi 4 dies cada mes… 48 dies l’any… inclosos caps de setmana. La dinàmica fa que no te n’adonis, fins que t’atures un moment i fas la suma…

L’oportunitat i el privilegi d’haver format part del projecte d’un CAP autogestionat, Entitat de Base Associativa (EBA), m’ha permès conèixer una altra manera de treballar, un nou sistema que dignifica el treballador, que té vocació i sentit de comunitat i profundament arrelat en la implicació del benestar del territori.

De debò, aquí hi treballa gent que s’hi deixa la pell i viu pel vostre benestar, jo puc comparar!

Cuideu el CAP, si us plau, hi ha gent que no és conscient del que té…

Algú que m’estima m’ha repetit darrerament que la vida dona moltes voltes, no sé què passarà en el futur, així que no us diré adeu.

Moltes gràcies de nou pel vostre afecte i confiança.


Dr. Gerard Plaza Requena, Metge de família EBA Centelles / Twitter: @EbaCentelles

Data publicació: Juny 2021


Pots descarregar aquest article en format PDF: