Novetats i ampliació de la cartera de serveis

Al CAP El Remei treballem per millorar l’accessibilitat i l’atenció a les persones. En aquesta línia, aquest setembre hem adquirit un ecògraf i des d’aquest estiu hem engegat un projecte de videoconferència en pediatria.

Servei d’ecografia

L’ecografia és un mètode d’exploració diagnòstic i de seguiment molt útil, ràpid, innocu i accessible basat en els ultrasons i la seva conversió en imatges.

El seu ús s’ha anat estenent de mica en mica a totes les especialitats, com cardiologia i ginecologia, i posteriorment altres, incloses la medicina familiar, medicina interna i l’àmbit de la medicina d’urgències. Això és així perquè millora el rendiment de l’exploració física del pacient en obrir una porta cap a l’interior del cos i ens permet valorar directament, de forma dinàmica, i en temps real, diferents òrgans com els de la cavitat abdominal, cor i grans vasos del tòrax, l’abdomen i de cames i braços, tiroides, aparell genitourinari, músculs, tendons i nervis i parts toves. Ens permet de conèixer les seves característiques i fer-hi observacions i mesuraments d’elevada precisió que complementen i enriqueixen molt la inspecció, palpació i auscultació clàssiques.

Des de setembre està operatiu un aparell per fer ecografies de tota mena per als usuaris del nostre centre.

En els darrers anys, les prestacions i la qualitat dels ecògrafs han millorat molt, i uns quants professionals d’atenció primària ens estem formant per poder incorporar aquesta tècnica a la resta que disposem a la consulta del dia a dia de primària per millorar l’atenció que us oferim, millorant la nostra capacitat diagnòstica alhora que la satisfacció per la vostra part.

Al principi seran bàsicament especialistes amb anys d’experiència els principals responsables de la seva realització, però la previsió és que amb el temps, els metges de família i pediatres anem familiaritzant-nos amb la realització d’ecografies.

Esperem que tenir un ecògraf al centre millori la rapidesa i la qualitat de l’atenció que us oferim.

Consultes pediàtriques al teu mòbil

Es tracta d’un nou servei de videoconsulta a la unitat de pediatria. El CAP El Remei en col·laboració amb la tecnologia que ens ofereix l’aplicació “VIDA” hem iniciat aquest nou servei que pretén apropar més les necessitats dels nostres infants i conseqüentment dels pares. “VIDA” aporta la tecnologia necessària per tal que això sigui viable.

Com funciona aquest nou servei?

De moment hem posat un horari de consultes que és matí de 8:30 a 10h i tardes de 14 a 15.30h. En el moment que l’usuari fa la demanda, el sistema ja li indica l’hora en que rebrà la vídeotrucada i quin professional l’equip de pediatria serà l’encarregat de donar resposta a les demandes corresponents.

Què cal fer per poder gaudir d’aquest nou servei?

  1. Cal descarregar-se l’aplicació i crear un compte.
  2. Iniciar sessió i demanar cita (es desplegaran les opcions de tipus de cita).
  3. Utilitzar el Codi EAPVIC per poder gaudir de les consultes gratuïtes il·limitades.
  4. El professional del CAP El Remei us trucarà a l’hora indicada.

En el proper número de la revista, seguirem parlant de la cartera de serveis i us explicarem les novetats que afecten al servei d’atenció a la dona i altres serveis com psicologia o podologia.


Informació addicional d’interès:

Aplicació VIDA per mòbil

EAP Vic