EAP Vic Sud: Recuperem la part específica del FerSalut

A partir d’aquest número tornem a tenir 4 pàgines específiques. Les omplirem preferentment amb continguts més locals i que per tant tenen més relació amb el nostre entorn. Aprofitarem que estem a primers d’any per fer un resum d’alguns dels actes que hem fet durant la segona meitat del 2017.

II Oncocursa del Remei

Tot va començar el 2016. Amb motiu del 20è aniversari del CAP El Remei, els professionals ens vam reunir per parlar de quins actes es podrien organitzar. La primera idea va ser fer una festa popular amb tots els nostres usuaris. Al carrer, amb actuacions musicals, la presència dels diferents col·lectius que viuen al barri, amb estands, associacions de veïns i de malalties, jocs per la quitxalla… La segona idea va ser organitzar unes jornades de salut que ja tenen una tradició de 20 anys i que responen al nom de Jornades Aceba i que cada any organitza un dels centres de Catalunya amb els quals compartim el nostre model de gestió. I la tercera idea va ser del tot innovadora: una cursa… una Oncocursa i una caminada, una jornada d’esport, convivència i salut on tots els beneficis anirien a Osona contra el càncer.

La idea de l’Oncocursa va semblar a tot l’equip més que excel·lent. Però calia preparar-ho a consciència. Mai havíem preparat una jornada semblant i calia l’esforç de tothom. Dels professionals en va sortir una àmplia comissió de treball i aquests hi dedicaven esforç i temps alhora que anaven donant les instruccions a la resta de companys de feina a la fi de que tot sortís bé. El resultat final? Espectacular! Desenes de col·laboradors, centenars de participants, 6.000€ recaptats per la causa… i un crit popular: l’any vinent hi heu de tornar. I vam entomar l’encàrrec i ens vam posar a treballar de nou per celebrar la II edició.Un cop més molta feina i molt ben feta per aconseguir una nova jornada fantàstica.

Més de 400 inscrits van participar, mentre feien esport i sobretot ho passaven molt bé. I ara ja tenim sobre la taula la nova proposta: anar a per la tercera edició. I aquesta és la idea.

17è Memorial Montse Villarrubia

Els assistents van poder assistir a una jornada plena de records, sorpreses, originalitat i bona música. El pregoner d’enguany, en Roger de la Colla Gegantera del carrer de la Riera, explicava la seva infantesa al barri mentre es projectaven fotos d’avui i d’ahir d’un barri on els gegants hi tenen molta tradició. Tot seguit, els amants de la música van poder gaudir de l’actuació d’un trio de corda format per Jofre Bardolet, Júlia Torres i David Bofias. 3 alumnes del Conservatori de Grau Professional de Vic, dos violins i una viola van fer les delícies dels espectadors. També es va fer una posada en escena original del Cor Tradicional de l’Escola de Música de Vic, amb els alumnes i el director posats en cercle i cantant a cor cants tradicionals polifònics dels països mediterranis. Peces curtes, moltes conegudes pels assistents, però versionades de manera única pels cantants. A l’acabar, públic, artistes i professionals del CAP debatíem pel “hall” mentre fèiem un tastet de menjar i beure, gentilesa de l’hipermercat Esclat del Barri.

Actes pel dia internacional de la violència de gènere

Dins els actes entorn al 25 de novembre i les actuacions que es fan durant tot l’any, el CAP participa activament en alguns actes concrets. Enguany, vam tenir una exposició que portava per títol “Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana”.

També vam participar en xerrades a un taller a l’escola La Sínia situada al barri del Remei, amb un altíssim percentatge de famílies provinents d’altres cultures. Els alumnes també ens van obsequiar amb un mural que vam exposar juntament amb un altre mural que ens van cedir els alumnes d’arts i oficis.

La Marató de TV3

Com cada any tenim molt present tot l’esforç i l’ajuda que proporciona aquest fantàstic programa de TV3 i que un any més, gràcies a l’esforç de tothom, ha recaptat milions d’euros. Les malalties infeccioses són amb molts casos evitables. Tota informació i ajuda és benvinguda. Enguany ens hem proposat fer èmfasis en les malalties de transmissió sexual i hem preparat material visual, power point, fulletons, fotos, vídeos i un arbre de Nadal engalonat amb informació i preservatius per fer palès que aquest és el millor mètode per prevenir les infeccions. Podeu trobar la informació en diferents pantalles del CAP.

Balanç de l’any: reunió d’equip

Tots junts fem balanç i ens marquem els objectius per l’any següent. En aquesta reunió hi intervé tothom. El balanç general el presenta la gerent i seguidament la directora assistencial presenta el balanç assistencial. Enguany, membres de la unitat d’atenció a l’usuari han presentat els resultats del pla estratègic 2018-2020, a partir de grups de treball on hi hem participat tot l’equip i també tenint en compte l’opinió dels proveïdors externs i dels nostres usuaris. Seguidament, el torn de paraula és pels responsables de les diferents àrees, tant assistencials com no assistencials.

A continuació es dóna veu als responsables de comitès i comissions els quals presenten la memòria d’activitats. La reunió és extensa i dóna peu a altres punts, encara que no estiguin inclosos en l’ordre del dia. A l’espai dedicat al torn de paraula tothom pot dir la seva i la sensació que tenim és que aquestes trobades són més que necessàries i ens animem a repetir-les any rere any. La tradició de la nostra empresa diu que la mateixa nit de la reunió, es fa el sopar d’empresa… però hauríem de dir la festa d’empresa, ja que no és només un sopar… la vetllada es converteixen un autèntic show.

Us animem a què si teniu suggeriments, idees, aportacions, reclamacions… ens ho feu saber a les bústies que tenim al Centre, als professionals que treballem o a través de la nostra web www.eapvic.org