Agost 2017: Albera Salut fa 15 anys!

Era un migdia del 8 d’agost del 2002 (8-8*). Ens trobarem a una notaria de Figueres els socis fundadors d’una Entitat que estaria destinada a gestionar l’ABS de Peralada. I fer- ho d’una manera diferent del que a les comarques de Girona es coneixia fins aleshores: l’autogestió.

Aleshores tot era nou: l’empresa, Albera Salut; l’aplicació de la Reforma sanitària; el treball en equip; la informatització; cohesionar l’activitat de tants companys i companyes diversos… També la posada en comú de les maneres de fer tan individualistes. I ens n’anàrem sortint.

Fites importants van ser guanyar el concurs públic el desembre de 2002 (competint amb una altra societat de professionals), disposar del CAP l’agost de 2003 (fins aleshores tot es feia en un pis cedit per l’Ajuntament de Peralada); renovar altra vegada el concurs el 2009; la progressió en la confiança i satisfacció dels nostres usuaris expressada pel PlaEnSa el 2009: 22è lloc d’entre 369 àrees bàsiques, el 2012 el 15è i el 2015 el 5è.

No tot ha estat fàcil, però les crisis ens han significat també estímuls. Hem superat les retallades, gaudim d’una solvència econòmica encomiable, la satisfacció dels professionals és molt alta… I les fites assistencials també són més que correctíssimes, sigui en l’assoliment anual dels objectius assistencials del CatSalut, en les de la prescripció farmacèutica, etc. I abordem nous reptes amb confiança i experiència. Un d’il·lusionador és el de l’acció en la i amb la comunitat. En això estem.

I paro aquí, ja que m’allargaria excessivament.

(*) segons la Numerologia, el 8 és una magnífica xifra associada a l’èxit.


Lluís Martínez Via, Director Gerent Albera Salut / Twitter: @AlberaSalut