Socials i amb valor afegit. Els protagonistes de les XIX Jornades ACEBA

L’economia social, l’autogestió, la governança i un balanç del sistema sanitari centren el debat de les XIX Jornades ACEBA “Sanitat pública amb valor afegit”.

XIX Jornades ACEBA 2015

Les Jornades ACEBA s’han convertit en la principal trobada anual dels centres de salut que integren l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa (ACEBA). Són un espai d’intercanvi de coneixement, experiències, opinions i de contacte personal entre professionals sanitaris. Amb aquest objectiu, el 26 de novembre es va celebrar la 19a edició de les Jornades ACEBA amb el títol “Sanitat pública amb valor afegit”. En aquesta ocasió, l’equip del CAP Muralles van ser els organitzadors del certamen.

L’emblemàtic espai tarraconense El Seminari, al centre de Tarragona, va ser l’escenari de les Jornades ACEBA 2015. Durant tot el dia es van succeir conferències, taules rodones i tallers que van comptar amb la presència i participació de diferents representants d’institucions del territori, entre els quals l’Ajuntament de Tarragona, el Col.legi Oficial de Metges de Tarragona i la regió sanitària Camp de Tarragona.

L’accent social: ACEBA i la Taula del Tercer Sector

Les Jornades posen en valor l’economia social de les EBA. La conferència inaugural, a càrrec del Sr. Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va reforçar la necessitat de promoure les polítiques socials per enfortir l’estat del benestar a Catalunya.

El Codi de Bon Govern de les EBA

Durant les Jornades es va presentar el Codi de Bon Govern de les EBA. Aquest document inclou el conjunt de bones pràctiques de gestió de les Entitats de Base Associativa que integren ACEBA.

Experiències innovadores

Pediatria dels Pirineus, Prevenció Assistència i Seguiment (PAS), l’EAP Alt Camp Oest, l’AP Vallcarca, l’EAP Vic i Muralles Salut van presentar experiències que contribueixen al benestar dels usuaris i malalts.

  • Alta precoç en el part sense complicacions en una zona rural.
  • Participació en un programa d’habitatge social per a persones amb dificultats d’inserció i risc d’exclusió social.
  • ATFAR: Programa d’ajut al tractament farmacològic.
  • Quadre de comandament ISIS: avaluació global del comportament professional.
  • Servei de psicologia amb valor afegit: atenció al dol i a persones en risc d’exclusió social.
  • Implementació d’un model de direcció matricial en un Centre d’Atenció Primària.

Una taula de Consellers de Salut. El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Dr. Boi Ruiz, juntament amb els exconsellers de Salut, la Dra. Marina Geli i el Dr. Xavier Trias van fer un balanç sobre el sistema sanitari català actual.


Tots els Vídeos i presentacions al teu abast!