La donació de sang és imprescindible. Campanya de donació 22, 23 i 24 de maig 2020

Els dies 22, 23 i 24 de maig el Banc de Sang ens va proposar fer un acapte de recollida de sang  i no ens ho vàrem pensar ni un moment. Amb l’ajut del Sr. Josep Paré, alcalde de Centelles, la Sra. Carme Sayós, regidora de Salut, i el Sr. Josep Arisa, regidor d’Esport i Comerç, vàrem pensar en el lloc, vàrem trobar la ubicació adient i el vàrem posar a disposició del Banc de Sang i Teixits.

El pavelló d’esports del poble va ser el lloc adient per l’acapte, ja que feia dies que no s’utilitzava i es podia desinfectar, i sobretot per l’espai que permetia poder portar a terme les mesures adients per evitar el contagi.

En 10 dies ens vàrem posar a treballar i a través de  l’ABS Centelles i la difusió per les xarxes del Banc de Sang i Teixits i de l’Ajuntament, vàrem fer extensiu a tota la població la campanya de donació de sang, la seva importància i les noves mesures i procediments per evitar el contagi de la Covid-19.

L’Ajuntament també tenia a disposició una bossa de voluntaris, creada ja des del principi de la pandèmia per fer front a diferents necessitats dels ciutadans i es varen posar a la nostra disposició per ajudar durant els tres dies que ha durat la campanya de donació, fent tasques de suport i de recordatori del rentat de mans, mascareta, circuit a seguir a les instal·lacions per fer la donació amb garanties i evitar contagis… Aprofito aquesta nota per agrair-los de tot cor  la tasca feta.

Els resultats van ser bons. Es van recollir 233 bosses efectives de sang, 17 oferiments i alguna donació pel registre de moll d’os.

Cada any durant el mes d’abril fem la Marató de sang. Aquest any hauria estat la 11a edició, però a causa de la Covid-19 no es va poder portar a terme. L’acapte no ha substituït la Marató però sí que ha deixat un molt bon regust, per la resposta dels centellencs que han estat valents i per la tan bona recollida de bosses. Per aquest motiu, volem agrair-vos a tots els que ho heu fet possible.

Centelles és màgica, ho sabem! Gràcies a tots i totes per fer-ho possible.


Lourdes Tuneu Cruells, Responsable Atenció al Ciutadà i Salut Comunitària ABS Centelles / Twitter: @EbaCentelles

Data publicació: Juny 2020


Pots descarregar aquest article en format PDF: