11a Marató de sang de Centelles

El passat 6 d’abril de 2019, es va celebrar la 11a Marató de sang de Centelles. Aquest any, amb l’eslògan “Viu la màgia de donar sang” i el dibuix cedit per Eulàlia Llopart.

Una diada plena d’il·lusió, de vida i  solidaritat!

L’Ajuntament, l’Associació de donants de Sang, Banc de Sang i l‘ABS de Salut,  conjuntament amb les diferents escoles del poble i entitats culturals, esportives i lúdiques, es van bolcar per aconseguir un únic objectiu: recollir moltes bosses de sang.

La jornada va començar a les 10 h del matí, amb el so de la música del Baliga–Balaga, ja tradicionals amb l’obertura de la Marató, i ballada dels nostres gegants, la Cent i en Teies; la Clausura a les 21 h del vespre, amb el foc, tabals i traca final per actualitzar el marcador, a càrrec dels Cabrons i Bruixes.

Agrair la participació activa en l’organització i la difusió, aconseguint que l’escenari s’omplís durant tot el dia i fent possible poder obtenir 337 bosses de sang!

Es van obtenir 337 donacions, 26 oferiments i 46 nous donants.

Gràcies a: Country Osona, Colla Geganters i Grallers, Baliga–Balaga, El Gimnàs, Nova Generació, Nou Estil, Grup Sevillanes, Escola de Música, el SEM, Bombers, Mossos d’esquadra, Pierrot Teatre, Duet Jaç, Petits cantaires de la Violeta, Cabrons i Bruixes, Espai poètic, les entitats esportives, Antoni Castro, voluntaris de repartir cartells de collita pròpia: Escola Xoriguer, Escola Sagrats Cors, Presentació del Projecte Dóna Vida d’alumnes i professors de l’Institut Pere Barnils, a tots els nens i nenes que ens varen portar dibuixos, els voluntaris de la cuina de les àvies i a tots els que d’una manera o altra  varen animar la diada. Gràcies també a tots els col·laboradors que fan possible que aquesta diada sigui i es visqui com un dia ple d’emocions i de solidaritat!

Destacar l’actuació de la Cançó “Si tingués la màgia d’un mag”, muntatge improvisat tipus “flashmob” obert a la participació de les diferents entitats i persones del poble. Un acte conjunt molt esperat, acompanyats per Gemma Humet, Elena Gadel, Anna Valldeneu i Jordi Ginesta, a la veu, Anna Bartolomé al piano, Toni Pagès a la percussió, David Nuri al saxó i ukeleles del col·legi Sagrats Cors.

Gràcies Centelles, SOM ÚNICS!


Lourdes Tuneu i Cruells, Responsable Salut Comunitària ABS Centelles / @EbaCentelles

Data publicació: Maig 2019