Llet materna per prematurs, un regal que els dona vida

La donació de llet materna és bàsica per ajudar els prematurs que no poden ser alletats per la seva mare i estan en situació de risc.

Nounats prematurs

Un nadó es considera prematur quan neix abans de les 37 setmanes de gestació (habitualment solen ser 40 setmanes), però lògicament com menys setmanes de gestació tingui, major serà la immaduresa anatòmica i funcional dels seus òrgans.

Els prematurs extrems són els que pesen menys d’1,5 kg i/o tenen 32 setmanes o menys, i necessiten ser ingressats en una unitat de neonatologia per rebre diferents tractaments que l’ajudin a respirar, alimentar-se, a mantenir la temperatura corporal, i sovint reben antibiòtics per tractar i prevenir infeccions.

En casos extrems, l’aliment més complet

Per garantir l’alimentació amb llet materna a tots els prematurs o nounats que estiguin en situació de risc, que ho necessitin per prescripció mèdica i que no puguin ser alletats per la pròpia mare, el Banc de Llet Materna, del Banc de Sang i Teixits, recull la llet donada per poder-la fer arribar als hospitals d’arreu de Catalunya.

L’Associació de Prematurs de Catalunya es va crear l’any 2015 per acompanyar i donar resposta a les necessitats de les famílies d’infants prematurs. Les seves activitats de comprensió, suport emocional, psico-social, mèdic i terapèutic, des del naixement fins a l’adolescència, es desenvolupen a tots els hospitals de Catalunya i es fa extensiva a tots els prematurs que ho precisin, per acompanyar a pares i mares en la cura d’aquests infants.

Hi ha vegades que l’amor se serveix de gota en gota. Som Prematurs ha posat en marxa una campanya per regalar una nevera a les donants, per facilitar el transport de la llet de casa a l’hospital.

Som Prematurs disposa d’una Guia de prestacions a la prematuritat que explica diversos tràmits i ajudes per aquelles famílies que entrin en contacte amb el món de la prematuritat.


Data publicació: octubre 2020

Enllaços d’interès:

Consells per a famílies amb nadons prematurs

https://somprematurs.cat/

Guia de prestacions a la prematuritat


Pots descarregar aquest article en format PDF:

 

1 Trackback / Pingback

  1. Dida 2.0: l’experiència de ser donant de llet – ferSalut

Comments are closed.