La Meva Salut, contacte directe amb la teva infermera

Si la informació és poder, un pacient apoderat ha de ser un pacient informat: ha de disposar del coneixement suficient per entendre la malaltia i el tractament. La col·laboració del pacient permet personalitzar els tractaments, adaptar-los a les seves condicions de vida i augmentar-ne la seguretat. Actualment, existeixen diferents eines per facilitar que el pacient pugui accedir fàcilment al sistema sanitari evitant desplaçaments, afavorint l’accés a la seva història clínica i fent-lo partícip dels seus diagnòstics i evolució. Una d’elles és La Meva Salut.

La Meva Salut és un espai virtual que el Departament de Salut posa a disposició de tots els ciutadans majors d’edat de Catalunya amb les dades més rellevants de la seva salut. És un espai personal de salut digital que et permet accedir a la teva informació de salut, fer consultes als professionals i realitzar tràmits de manera senzilla, segura i confidencial. També permet accedir a diversos serveis sanitaris i interaccionar amb el sistema de  salut.

Funcionalitats

Accés a les dades proporcionades pels diferents nivells assistencials, com ara:

  • Informació i resultats de proves
  • Vacunes
  • Pla de medicació
  • Agenda de cites amb el sistema públic de Salut
  • Diagnòstics

També permet accedir a diferents serveis de consultes no presencials, serveis de cites i portals de pacients, entre d’altres.

La Meva Salut és una eina de molta utilitat perquè evita haver-se de desplaçar als centres d’Atenció Primària únicament per fer gestions burocràtiques.

Accés ràpid i segur amb els teus professionals sanitaris

Ara que les visites no presencials i telefòniques han crescut de manera exponencial, pot acabar sent complicat contactar amb els centres per dubtes i/o problemes. Un dels avenços més interessants que ofereix La Meva Salut és el fet de poder accedir fàcilment amb els teus professionals sanitaris de referència (metge i infermera) de manera segura, àgil i ràpida.

Aquesta funcionalitat ha permès, a més, augmentar el rol autònom del personal d’infermeria. El pacient és conscient que té una infermera assignada que li pot resoldre moltes coses sense haver de passar pel metge. Enrere ha quedat (i ha de quedar) la idea que el personal d’infermeria només cuida i acompanya. Cal remarcar el nostre paper de prevenció, gestió i investigació. La formació i la docència també són pilars de la nostra activitat. Formem part d’un equip multidisciplinari que, com les potes d’una taula, ha d’anar a l’una i treballar conjuntament per oferir-vos el millor servei de salut. I el col·lectiu d’infermers i infermeres esperem posar el nostre granet de sorra perquè així sigui.


Mireia Gallés Muntada , Infermera Comunitària EAP Vic / Twitter: @EAPVIC

Data publicació: Juny 2021


Enllaços d’interès:

https://www.fersalut.cat/2019/02/17/la-meva-salut-a-pediatria-com-accedir-a-la-carpeta-de-salut-dels-menors-dedat/

https://www.fersalut.cat/2020/10/22/aprofita-tots-els-serveis-de-lacces-digital-a-la-teva-salut/


Pots descarregar aquest article en format PDF:

1 Trackback / Pingback

  1. La Meva Salut… naveguem, n’aprenem! – ferSalut

Comments are closed.