Intents d’estafa amb les vacunes de la Covid-19

Els Mossos d’Esquadra alerten d’intents d’estafa relatius a la vacuna contra la Covid-19. La vacuna és gratuïta en tots els casos i està gestionada pel CatSalut. En el marc d’un model policial de proximitat i per reforçar la prevenció i l’assistència a la ciutadania, els Mossos d’Esquadra ens fan arribar una sèrie d’alertes i novetats relatives al seu servei.

Estafes relacionades amb el coronavirus

S’han detectat intents d’estafa telefònica adreçats a les persones grans, en els quals s’oferia la vacuna contra la Covid-19 i la possibilitat d’administrar-la a domicili. L’objectiu real de la visita era cometre un robatori. És important remarcar que la vacuna de la Covid-19 és sempre gratuïta, per la qual cosa si rebeu alguna trucada d’aquest tipus, no feu cap pagament i truqueu al 112 per denunciar-la. Si dubteu de si us hem contactat des del CAP, truqueu-nos per confirmar-ho.

A data de tancament d’aquest article, al CAP estem vacunant a persones d’entre 70 i 79 anys, seguint les instruccions del Departament de Salut. Hi contactem via SMS o trucada de forma progressiva a mesura que ens arriben les dosis. Salut ha posat en marxa una vacunació paral·lela, no gestionada des dels centres d’atenció primària, per a altres grups d’edat i n’ha informat via SMS.

Per saber quins grups de població estem vacunant al CAP, consulteu el nostre web aprimariavsg.com. Per les altres convocatòries del Departament, consulteu el web de la Generalitat “Canal Salut”. Us recomanem actualitzar les vostres dades a La Meva Salut per facilitar el contacte quan arribi la convocatòria del vostre grup d’edat.

Unificació del 112

Des de principis d’any, la ciutat de Barcelona ha unificat les trucades d’emergències en el telèfon 112 per agilitzar la resposta. Ara agrupa l’atenció urgent de la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i les emergències mèdiques.

Cita prèvia

Una altra novetat és la possibilitat de demanar cita prèvia amb Mossos per posar una denúncia. Es pot fer mitjançant el web: mossos.gencat.cat/citaprevia. Aquesta opció es recomana per tal d’evitar esperes, però no és obligatòria. Si el motiu de denúncia que cerqueu no consta al web, adreceu-vos directament a la comissaria de Mossos més propera al lloc dels fets. Per a les denúncies per delictes de violència domèstica, de gènere o contra la llibertat sexual no cal sol·licitar cita prèvia. Les comissaries estan obertes les 24 hores.


Mercè Aguilar Antón, Comunicació i RSC d’Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi / Twitter: @aprimariavsg

Data publicació: abril 2021


Enllaços d’interès:

https://mossos.gencat.cat/ca/inici/

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/ciutadania/

https://ajuntament.barcelona.cat/seguretatiprevencio/ca/noticia/a-partir-dara-per-comunicar-qualsevol-emergzuncia-caldrza-trucar-al-telzufon-112


Pots descarregar aquest article en format PDF: