Si has passat la Covid-19, ajuda a qui ara la pateix

Si has estat malalt de Covid-19 i t’has recuperat, el teu plasma conté anticossos que es poden transfondre a altres pacients que l’estan patint en aquests moments, per ajudar-los a lluitar contra aquesta malaltia.

Donar plasma, donar esperança

Des de l’inici de la pandèmia, el Banc de Sang i Teixits busca persones que s’hagin recuperat de la Covid-19 fa més de 28 dies i  vulguin fer una donació de plasma. Això és perquè aquestes persones desenvolupen en la sang defenses naturals (anticossos) contra aquest virus. Aquests anticossos es troben en el plasma i, si els administren a un malalt, aquest podria superar la infecció.

Fins a la data, no tenim un tractament o vacuna accessible per a tothom contra la Covid-19. Per aquest motiu s’està apostant per l’ús de plasma convalescent, una teràpia ja usada en altres pandèmies, per donar esperança a les persones amb símptomes severs per la Covid-19.

El plasma convalescent de la Covid-19 és ric amb anticossos contra el coronavirus i pot ser un tractament efectiu per als malalts.

Qui pot ser donant? 

  • Persones entre 18 i 65 anys i que pesin més de 50 quilos
  • En el cas de les dones, no haver estat embarassada
  • No haver estat transfós
  • Haver superat la malaltia fa més de 28 dies
  • Tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia

Per ser donant, inscriu-te al web: https://www.donarsang.gencat.cat/covid19


Data publicació: Desembre 2020

Enllaços d’interès:

https://www.donarsang.gencat.cat/ca/plasma-de-malalts-convalescents-de-la-covid-19/

https://www.donarsang.gencat.cat/ca/donacio-plasma/que-es/


Pots descarregar aquest article en format PDF: