Infants sans i feliços. “Implica’t”

“Implica't: ingredients per a un creixement saludable i feliç” és la campanya de sensibilització dirigida a les famílies, professionals i societat en general per combatre els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), a partir de consells perquè els fills i filles creixin més sans i feliços.

La Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària, plataforma impulsada i coordinada per l’Agència Catalana del Consum, ha posat en marxa la campanya “Implica’t” per conscienciar de la importància d’implicar-se en la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària ja des de les primeres etapes de la vida dels infants.

La implicació de tots els sectors, i en especial de la família, per a la construcció d’un ideal de cos basat en la salut i el benestar, i no pas en l’aparença, és clau per a la prevenció dels TCA i la promoció de la salut entre els infants i adolescents.

Recorda: de qui més aprenen els infants és dels pares. Gaudeix de temps de qualitat amb ells i dona’ls un bon exemple.

Què podem fer a taula, a casa i en societat?

La campanya “Implica’t” consta d’un díptic i un cartell, que arriba a les famílies amb infants de 0 a 12 anys a través dels centres d’atenció primària, escoles bressol i altres entitats, on es recull un seguit de pautes i consells per saber què podem fer tant a casa nostra com en la societat, a fi d’aconseguir un creixement saludable i feliç dels nostres fills i filles.

  • A taula: gaudir d’almenys un àpat junts al dia, confiant en les seves sensacions de gana i de sacietat, tenint en compte el seu propi ritme a l’hora de menjar, conversant amb tranquil·litat i evitant fer ús del menjar com a premi o càstig.
  • A casa: ser afectuosos perquè se sentin estimats, animar-los a parlar obertament de les seves inquietuds o pors i donar-los suport. Establir unes pautes clares i coherents, adaptades a l’edat per crear un entorn segur.
  • En societat: reforçar l’acceptació del seu cos evitant fer comentaris negatius sobre el físic de les persones,  ensenyant-los a ser crítics amb els missatges nocius d’Internet o de les xarxes socials i amb la pressió que exerceixen els mitjans sobre la imatge corporal. Afavorir que es relacionin de manera positiva amb els altres, perquè sàpiguen gestionar les dificultats amb què es poden trobar a l’escola, entre amics, etc.

Data publicació: Novembre 2019

Informació addicional d’interès:

ASPCAT. Campanya “Implica´t”

Canal Salut. TCA.