Com ens afecta el nou reglament de Protecció de Dades. Què canvia per als usuaris.

A la primavera, segurament vau rebre una munió de correus demanant-vos la confirmació del vostre consentiment per continuar rebent comunicacions de diverses entitats. La causa va ser l’entrada en vigor de la nova llei de Protecció de Dades. Us expliquem com l’hem implementat al nostre CAP.

El Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) exigeix que el consentiment per part de les persones usuàries per cedir l’accés a les dades personals a un tercer ha de ser explícit. Fins ara, no dir que no, comptava com a sí. Amb la nova normativa, només un sí explícit al tractament de dades és vàlid.

Per què fem servir les dades dels nostres usuaris?

Degut a la naturalesa del nostre servei, l’atenció primària, no cal que reitereu el permís d’accés a les vostres dades per tal de ser visitats pels vostres professionals de referència de salut.

El que sí que és necessari és que el reitereu, per tal que puguem comunicar-nos amb vosaltres. Per nosaltres és molt important oferir-vos la millor informació, per això, a part del nostre web i xarxes socials, que podeu consultar sempre que vulgueu, estem en contacte amb vosaltres per altres vies:

  • Butlletins electrònics (newsletters) que inclouen la revista FerSalut en format digital.
  • SMS de recordatori de visita o difusió de campanyes de salut pública rellevants, que us enviem individualment.
  • Comunicacions vinculades a l’activitat, actuacions, col·laboracions, estudis de satisfacció interns…

D’acord amb la nova normativa, les persones usuàries poden escollir per a què exactament decideixen l’accés a les seves dades a cada entitat. En el cas del nostre CAP, oferim diverses opcions per separat, perquè escolliu quines creieu oportunes: enviament de correus electrònics, de SMS, etc.


Carme Martínez, Administració Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi / Twitter: @aprimarivsg


Informació addicional d’interès:

Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679)