EL FINDRISC: coneixes el risc que tens de patir Diabetis?

El Finnish Diabetis Risk Score (FINDRISC) és, probablement, una de les eines més eficaces per prevenir la diabetis. Es tracta d’un instrument senzill, útil i vàlid per a detectar el risc de desenvolupar Diabetis Mellitus tipus 2, i d’identificar persones amb diabetis no coneguda.

Inicialment dissenyat per a la població de Finlàndia, aquest qüestionari s’està utilitzant a tota Europa. El test de FINDRISC és una eina perquè cada persona pugui comprovar el risc de patir diabetis tipus 2.

A Europa estan en marxa estratègies i projectes, alguns d’ells finançats amb fons de la Unió Europea (UE), per a iniciar programes nacionals de prevenció de la Diabetis tipus 2 que utilitzen el FINDRISC com a eina per a identificar individus en risc.

Es basa en un qüestionari de 8 preguntes senzilles, fàcil de respondre.

El Test FINDRISC al Cap Les Hortes

L’EAP Poble Sec participa en un d’aquests projectes de la UE (DP Transfer), on participen metgesses i infermeres del centre. La utilització del FINDRISC pot conduir a una intervenció educativa i reforços de conductes preventives per a les persones en risc de la seva salut, i per tant té com a objectiu canvis d’estil de vida per a poder prevenir la malaltia o endarrerir la seva aparició.

Es creu que hi ha més de 300 milions de persones al món que tenen diabetis i encara no ho saben. Si detectes que tens risc, contacta amb el teu personal sanitari.


Daniel Lucena,  Infermer CAP Les Hortes – EAP Poble Sec / Twitter: @CAPLesHortes / Facebook: CAP Les Hortes


Informació addicional d’interès:

CAMFiC. Qüestionari Findrisc